LEASY

Låna mellan 10 000 - 50 000 kr

LEASY ägs av Thorn Svenska AB och blev en del av den svenska lånemarknaden 1985. Sedan dess har de haft många nöjda kunder med sina snabba utbetalningar av stora krediter.

Vårt omdöme om LEASY

LEASY har många nöjda kunder, vilket inte är allt för förvånande. Eftersom det är ett större kreditinstitut som står bakom LEASY är det ett stabilt och seriöst företag.

Dock är även deras minsta lån stora, och att då kalla det ”minilån” känns missledande. Det minsta lånet de erbjuder är många tusen kronor med en avbetalningstid på ett år.

De har både uppläggningsavgift och aviavgifter, vilka är tydligt står utskrivet i samband med att lånet tas. Att avgifterna är lätta att upptäcka får stå till deras fördel, men med tanke på att de erbjuder ”minilån” kostnaderna ovanligt höga.

Att det tillkommer administrativa kostnader på lånet, utöver amortering, ränta och uppläggningsavgift känns ganska tröttsamt. Framför allt eftersom den inte går att undvika. Om man är obekväm med att använda autogiro, vilket kostar 19 kronor i månaden, får man räkna med att betala 39 kronor extra för att få betala av sitt lån.

Behövs pengar snabbt kan det vara en bra lösning, förutsatt att du har råd att betala tillbaka lånet som du ska. Även om du ska låna till något okonventionellt kan det vara passande, då företaget inte tar uppgifter på vad lånet ska användas till.

Den som har en instabil ekonomi och tänkt spendera det på lyxkonsumtion bör dock låta bli. Lånet blir oundvikligt väldigt dyrt och bör därför inte ses som ett lättsamt alternativ.

Fördelar

  • Populär långivare
  • Godkänner många ansökningar
  • Enkel och snabb tjänst

Nackdelar

  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
  • Väldigt otydlig hemsida
  • Oväntade kostnader
LEASY
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Du får svar på din ansökan direkt efter att ett enkelt formulär har fyllts i. Där efterfrågas kontaktuppgifter, personnummer och bankuppgifter. I och med att avtalet måste signeras med bank-ID är processen väldigt säker.

Ansökningsprocessen hos LEASY är så effektiv som den kan vara och får därför högsta betyg.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid 24 timmar
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

LEASY har ett brett spann på räntorna. Eftersom de bestäms individuellt är det svårt att veta hur den blir för din ekonomiska situation.

Dock har LEASY en dyr uppläggningsavgift på 595 kronor, oavsett lånets storlek. Det tillkommer även handläggningskostnader på amorteringarna. Du betalar alltså oundvikliga avgifter för att få betala dina avbetalningar.

4.0/5

LEASY har vanligtvis en mycket snabb utbetalning. För dig som kund innebär det att du aldrig behöver vänta för länge tills pengarna faktiskt är insatta på ditt konto.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 11.00

3.0/5

LEASY:s kundtjänst har rimliga öppettider, men telefonnumret delas med deras andra tjänster.

Som följd känns det lite fånigt att ha två tjänster, när de delar samma telefonnummer och ledning.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag Stängt

Vanliga frågor om LEASY


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos L'easy på 20 000 kr som återbetalas under 72 månader med en nominell ränta på 21,6% och en effektiv ränta på 27,35% inklusive administrationsavgift på 19-39 kr och en uppläggningsavgift på 595 kr gör att du totalt betalar tillbaka 38 245 kr.