Swedbank

  • Bolån just nu från 1.60%
  • Skaffa lånelöfte - räcker i 6 månader
  • Ansök om bolån till 85% av bostadens värde
Swedbank
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Swedbanks ansökan

Vårt omdöme om Swedbank

Swedbanks ansökningsprocess är inte märkvärdig ur något avseende. Den är precis vad man kan förvänta sig. Enkel och smidig. Något Swedbank gör bra är att man använder sig av separata ansökningar för bolån och lånelöfte. En ansökan om bolån är mer omfattande och kräver mer information och därför är det bra att man håller isär dessa ansökningar.

Att säga något om kostnaden för bolånen är svårt då räntan sätts individuellt. Om man däremot tittar till snitträntan kunderna fått på sina bolån kan man konstatera att lånen är fördelaktiga. Räntan förändras dock ofta och vad som är bra idag är nödvändigtvis inte det imorgon. Utbetalningstiden sker i samband med att du tecknar avtalen för din bostad. Detta är branschstandard och inget specifikt för Swedbank.

Har du några frågor till Swedbank gällande deras bolån kan du alltid ta hjälp av deras kundtjänst. Den är väldigt omfattande och man håller öppet dygnet runt vilket är otroligt bra. Det gör det möjligt att ta kontakt när man helst känner för det.

Fördelar

  • Fördelaktiga räntor
  • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

  • Godkänner inte betalningsanmärkning
4.4 av 5
Ansök om lån
Swedbank
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Swedbanks ansökan

5.0/5

Ansökan om bolån hos Swedbank sker på deras hemsida. En ansökan om bolån är till för dig som redan hittat en bostad att låna till. Vill du lägga bud eller göra beräkningar ska du istället ansöka om ett lånelöfte.

I ansökan om bolån lämnar du personuppgifter samt inkomstuppgifter. Du lämnar även information om den uppskattade kostnaden för bostaden du vill köpa samt mer information om din ekonomiska situation.

Swedbank kommer därefter ta en kreditupplysning på dig. Inom två minuter får du ett preliminärt besked på din ansökan.

När lånet beviljats kommer Swedbank kontakta dig för att diskutera upplägget och villkoren för lånet.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
-

Ansökningskrav

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • 18 år eller äldre
4.5/5

Kostnaderna för Swedbanks bolån är fördelaktiga. Visserligen sätts räntorna individuellt, men av snitträntan att döma är räntorna bra. Bolåneräntorna hos Swedbank sträcker sig mellan 3 månader och 10 år.

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
4.4 av 5
3 mån 1.60% 1 år 1.74% 2 år 1.62% 3 år 1.67% 5 år 1.74% 7 år 2.42% 10 år 3.03%
3.0/5

Bolånet betalas ut i samband med att du undertecknar köpebrevet. Detta sker oftast i samband med att du får tillträde till din nya bostad.

Vardagar
Varierar
Lördagar
-
Söndagar
-
5.0/5

Swedbank har en väldigt omfattande kundtjänst. Kontaktvägarna är många vilket gör det möjligt för dig att ta kontakt på det sätt du känner dig mest bekväm. Kundtjänsten är dessutom öppet dygnet runt vilket innebär att du även kan ta kontakt med Swedbank när det passar dig.

Vardagar
00.00-24.00
Lördagar
00.00-24.00
Söndagar
00.00-24.00

Vanliga frågor om Swedbank


Fakta om Swedbank

Download PDF

Swedbank är en av landets storbanker. Banken bildades 1997 men då under namnet Föreningssparbanken, 2006 bytte man till sitt nuvarande namn. Swedbank erbjuder bland annat en rad olika försäkringar, sparformer och lån. I denna recension är det Swedbanks bolån som berörs.

Kontakta Swedbank

Swedbank i sociala medier

Läs mer om Swedbank

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Att ta ett lån från Swedbank på 100 000 kr med en återbetalningstid på 8 år (96 månader), med en uppläggningsavgift på 500 kr, en aviavgift på 45 kr och en nominell årsränta på 3,95 % innebär en effektiv ränta på 5,21 % och ett sammanlagt belopp att återbetala på 121 652 kr. Belopp att återbetala varje månad blir 1 262 kr.