Svea Ekonomi

  • Låna upp till 400 000 kr utan säkerhet
  • Kan godkänna betalningsanmärkningar
  • Ränta från 7.15
Svea Ekonomi
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Svea Ekonomis ansökan

Vårt omdöme om Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har en ansökningsprocess som i stort sett är identisk med de flesta aktörerna på marknaden. Att få svar på sin ansökan inom 24 timmar är absolut bra och det finns egentligen ingenting att klaga på. Utbetalningen är även den godkänd om än på gränsen. Att behöva vänta på pengarna i upp till två dagar är i högsta laget.

Kostnaden för lånen varierar beroende på vilket lån du ansöker om. Räntorna lägger sig någonstans i mittskiktet jämfört med konkurrerande aktörer vilket får anses vara godkänt. Utöver det tillkommer alltid en uppläggningsavgift som höjer totalkostnaden för lånet och ibland även andra extraavgifter. Dessa övriga avgifter skulle Svea Ekonomi ha kunnat strunta i, då hade de även fått ett något högre betyg.

Kundtjänsten de erbjuder påminner om den hos många andra konkurrenter. Den är helt klart godkänd och det finns många sätt att komma i kontakt med företaget. Det bästa av allt är att de har specifika nummer och mejladresser beroende på vad du vill ha hjälp med.

Fördelar

  • Snabb utbetalning
  • Amorteringsfria lån
  • Låna med betalningsanmärkning

Nackdelar

  • Hög åldersgräns
3.6 av 5
Ansök om lån
Svea Ekonomi
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Svea Ekonomis ansökan

4.0/5

När du ansöker om lån hos Svea Ekonomi ser processen lite olika ut beroende på vilket typ av lån du ansöker om. Du ansöker enkelt på nätet genom att börja med att fylla i uppgifter om hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. Du får då även uppgifter om månadskostnaden baserad på en exempelränta. Men tänk på att räntan alltid sätts individuellt i slutändan.

Innan du kan skicka in ansökan måste du även fylla i uppgifter om dig själv och din ekonomi. Du får svar på din ansökan inom 24 timmar.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

  • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
  • Inkomst på minst 180 000 kr/år
  • 20 år eller äldre
3.5/5

Kostnaden för att låna hos Svea Ekonomi varierar mellan olika lån. Vissa lån har aviavgift medan andra inte har det. Samtliga lån har dock uppläggningsavgifter. Dessa avgifter är dock låga och ökar inte den totala lånekostnaden särskilt mycket.

Räntan på lånet sätts alltid individuellt men ofta inom ett visst ränteintervall. Överlag är räntan klart godkänd, och det finns aktörer som har både bättre och sämre ränta än vad Svea Ekonomi har.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
3.6 av 5
Låna upp till 400 000 kr Utbetalning 2-5 bankdagar Uppl.avg.395 kr Ränta 7,15-25,95%
3.0/5

Att få pengarna utbetalda går både fort och smidigt. Du måste först skriva under lånehandlingarna och skicka in dem till Svea Ekonomi. När de har tagit emot lånehandlingarna tar det cirka två dagar innan pengarna finns tillgängliga på det bankkonto du uppgav i samband med att du ansökte om lånet.

Vardagar
2-5 bankdagar
Lördagar
2-5 bankdagar
Söndagar
2-5 bankdagar
4.0/5

Svea Ekonomi har en kundtjänst som påminner om de flesta banker och långivares kundtjänster. Du kan både ringa och mejla företaget, och en fördel är att de har olika telefonnummer och mejladresser beroende på vad ditt ärende gäller. På så sätt kan du vara säker på att din fråga når rätt avdelning på en gång. Företag är dessutom aktivt på sociala medier.

Det man kan sakna är en frågor och svar-sida som besvarar mer generella frågor. Det är något de flesta banker och långivare har.

Vardagar
09.00-16.30
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Svea Ekonomi


Fakta om Svea Ekonomi

Download PDF

Svea Ekonomi grundades 1981 och är en finansiell företagsgrupp med verksamheter i flera europeiska länder. De har över 30 års erfarenhet av att korta ned företags kredittider, men de erbjuder även in- och utlåning till privatpersoner. Idag har Svea Ekonomi blivit en stor aktör på kreditmarknaden.

Kontakta Svea Ekonomi

Svea Ekonomi i sociala medier

Läs mer om Svea Ekonomi

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett privatlån från Svea Ekonomi om 100 000 kr över 5 år med nominell ränta på 7,90 % och en uppläggningsavgift på 395 kr innebär en total kostnad att betala tillbaka på 121 380 kr och en effektiv ränta på 8,38 %. Lånets månadskostnad blir 2033 kr i 60 månader.