SEB

 • Bolån just nu från 3.55%
 • Ansök om lånelöfte på nätet eller på kontor
 • Bättre ränta om du tecknar fler tjänster
Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid

SEBs krav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år
 • Inkomst på minst 190 000 kr/år
 • 18 år eller äldre
Ansök om lån
SEB
4.0 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst
SEB
4.1 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Vårt omdöme om SEB

SEB är en av de större bankerna i Sverige, och de har gjort sig förtjänta av sin framgång. Som en storbank erbjuder de dig som kund ett brett spektrum av tjänster, och de vägleder och hjälper dig vid behov.

En klar nackdel med att välja en så stor och etablerad bank är att handläggningstiderna och ansökningsprocesserna är mer utdragna. Å andra sidan kan det vara bra att det tar en vecka för en större lånesumma att nå ditt konto, eftersom det reflekterar allvaret i lånet.

Som för att väga upp väntetiden erbjuder SEB en egen internetbank. Det blir inte bara en säkerhet, utan det blir dessutom lättare att följa ditt ärende.

Kundtjänsten är ovanligt tillgänglig, till och med för en storbank. Oavsett när på dygnet som det uppstår problem finns hjälpen tillgänglig per telefon, vilket låter dig lösa problemen direkt. Att kunna åtgärda problem som lätt blir så pass stora blir en oerhörd trygghet.

Deras villkor är goda även om deras krav på sina kunder är något högre än hos de mindre långivarna. SEB är sammanfattningsvis ett tryggt helhetsalternativ.

Fördelar

 • Stor ekonomisk trygghet
 • Goda villkor och räntor
 • Mycket bra kundtjänst

Nackdelar

 • Långsamma utbetalningar
 • Högt inkomstkrav
 • Tillåter inte betalningsanmärkningar
3.5

Eftersom SEB erbjuder så många typer av lån varierar ansökningsprocessen så klart beroende på typ. Något som är gemensamt för alla lån är dock att du enkelt kan legitimera dig digitalt.

För ett stort lån behandlas din ansökan inom ett dygn. Därefter återkommer banken med ett besked, vilket gör att svarstiden för dig som kund kan bli längre.

Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid
Svarstid
-
5.0

Inom bolån befinner sig SEB i den absoluta toppen vad gäller räntor. Snitträntan är väldigt konkurrenskraftig, och möjligheterna för dig som kund att få ett bra erbjudande är stora.

Även inom privatlån utmärker sig SEB med sina låga räntor, vilket gör att du kan vara säker på att få ett bra erbjudande. Vid privatlån tillkommer en uppläggningsavgift, vilket är standard bland konsumentlån men bra att veta om.

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
3 mån 1.54 % 1 år 1.45 % 2 år 1.40 % 3 år 1.40 % 5 år 1.47% 7 år 1.54 % 10 år 1.61 %
3.0

Utbetalningstiden beror på vilken typ av lån du ansöker om. För bolån går det inte att sätta en direkt utbetalningstid, eftersom processen är något mer invecklad.

Säkerheten som SEB erbjuder genom att vara en storbank har dock även baksidor. En av dem är utbetalningstiden. Även om det förvisso är bra att man inte kan ta större lån på grund av en impuls kan det kännas lite långt att behöva vänta en dryg arbetsvecka.

Vardagar
4-5 bankdagar
Lördagar
4-5 bankdagar
Söndagar
4-5 bankdagar
5.0

Den kundkontakt som SEB erbjuder är svårslagen – som en sann storbank erbjuder de support dygnet runt. Hjälp och råd finns dessutom tillgänglig i alla kanaler man kan önska, såsom en chatt, sociala medier, bankkontor, telefon och mejl.

Utöver detta har de en egen internetbank med tillhörande app, vilket ökar tillförlitligheten ytterligare.

Som kund kan du lita på att du får hjälp med ditt ärende, på det sättet som du föredrar.

Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt

Vanliga frågor om SEB


Fakta om SEB

Download PDF

SEB grundades 1856 och är sedan dess en av Sveriges största banker. Företaget bedriver i dagsläget affärer inom flera olika områden, men har en stor kundkrets inom bolån och privatlån. Eftersom banken är så pass stor kan den erbjuda en stor trygghet till sina kunder, vilket nog är anledningen till att många väljer att vända sig dit.

Kontakta SEB

SEB i sociala medier

Läs mer om SEB

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån från SEB på 100 000 kr med en löptid på 60 månader, en nominell årsränta på 4,65 % och en uppläggningsavgift på 300 kr innebär en effektiv ränta på 4,88 % och ett totalt belopp att återbetala på 112 568 kr.