Santander

 • Låna upp till 350 000 kr
 • Erbjuder ränta från 3.95%
 • Snabb ansökan med BankID
Santander
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Santanders ansökan

Vårt omdöme om Santander

Santander har en ansökningsprocess som påminner om den hos de flesta långivare. Den är enkel att förstå sig på och det går snabbt att ansöka. Att man kan välja om man vill signera med bank-ID eller ett fysiskt avtal är bra och inte något alla långivare erbjuder. Att sedan få besked direkt, förutsatt att man signerat med bank-ID, är så bra det kan bli.

Även kostnaderna för lånen är fördelaktiga. Även om räntan i slutändan sätts individuellt så är det få långivare som kan matcha Santanders låga kostnader.

När det gäller utbetalningstid och kundtjänst finns det dock mer att jobba på för Santander. Många långivare har snabbare utbetalningstid och mer omfattande kundtjänst. Att kundtjänsten endast håller öppet på vardagar blir ett problem för den majoritet av svenskarna som arbetar då. De kan inte ringa Santander för att få svar på sina frågor, istället får de skicka mejl eller hoppas att svaret finns på långivarens frågor och svar-sida.

Fördelar

 • Låg ränta
 • Snabbt lånebesked
 • Snabb ansökningsprocess

Nackdelar

 • Lång utbetalningstid
 • Accepterar inte betalningsanmärkning
4.5 av 5
Ansök om lån
Santander
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Santanders ansökan

5.0/5

Att ansöka om Santanders privatlån är både enkelt och går fort. Fyll bara i uppgifterna om lånet och de personuppgifter Santander vill ha av dig.

Du kan därefter välja om du vill signera avtalet med bank-ID eller få ett fysiskt avtal hemskickat med posten. Väljer du bank-ID får du ett lånebesked direkt och slipper en lång väntan. Vid fysiska avtal får du beskedet när avtalet dimper ned i brevlådan.

Godkänner du avtalet signerar du det och skickar tillbaka det till Santander.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 150 000 kr/år
 • 20 år eller äldre
5.0/5

Kostnaderna för Santanders lån är extremt bra. Räntan sätts individuellt inom ett räntespann som är lägst av samtliga långivares privatlån. Billigare lån blir därmed svårt att hitta.

Utöver det tillkommer inte heller någon uppläggningsavgift som höjer kostnaden för lånet. Aviavgifter kan förekomma, dessa kan du dock undvika genom att betala på autogiro.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
4.5 av 5
Låna upp till 350 000 kr Utbetalning 3 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3,95-12,95%
4.0/5

Santanders utbetalningstid är inte bland de snabbaste långivarna. Från dess att Santander mottagit dina signerade lånehandlingar har du pengarna på ditt konto inom tre bankdagar. Hos de allra snabbaste långivarna kan du ha pengarna på kontot inom en timme.

Vardagar
3 bankdagar
Lördagar
3 bankdagar
Söndagar
3 bankdagar
4.0/5

Santanders kundtjänst är godkänd men inte mer än så. Det går att komma i kontakt med långivaren via telefon, mejl och på Facebook. Supporten håller endast öppet på vardagar under vanliga kontorstider.

Man har även samlat vanliga frågor på sin hemsida. Där kan du få svar på generella frågor, men om du har en mer specifik fråga gör du bäst i att kontakta Santander.

Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Santander


Fakta om Santander

Download PDF

Santander tillhör den globala koncernen Banco Santander med 133 miljoner kunder och närmare en kvarts miljon anställda i 45 länder. I Sverige har Santander över 500 000 kunder och man erbjuder alltifrån privatlån till billån och sparkonton.

Kontakta Santander

Santander i sociala medier

Läs mer om Santander

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett exempellån från Santander på 50 000 kr under 84 månader (7 år) med en årsränta på 6,45 %, utan uppläggningsavgift och aviseringsavgift innebär ett totalt belopp att betala tillbaka på 62 266 kr. Den effektiva räntan blir 6,64 %.