Sambla

 • Jämför privatlån på upp till 600 000 kr
 • Få svar från 30 banker på en ansökan
 • Få svar inom 24 timmar
Sambla
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Samblas ansökan

Vårt omdöme om Sambla

Sambla är i en bransch där konkurrensen är hård. Trots det har de lyckats göra ett avtryck, inte minst hos deras kunder.

Betyget tjänsten får hos bland annat Trustpilot är svårslaget. Utöver det är det tydligt att de är ivriga att hjälpa sina kunder eftersom de har många guider, förklaringar och svar på frågor.

Förutom god kundkontakt är Sambla även en av de långivare som pratar med flest banker. Nackdelen är dock att det inte går att veta vilken ränta du får eller hur många banker som svarar innan du har ansökt. Skulle du då avböja lånet har du slösat en kreditupplysning, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt.

Ju fler konkurrenter desto större konkurrens – Sambla har därmed i teorin störst möjlighet att ge dig ett bra erbjudande. Eftersom de samarbetar med drygt 25 banker är det svårt att inte generera minst ett bra erbjudande.

För den som är intresserad av att få sitt lån förmedlat är därför Sambla ett attraktivt alternativ.

Fördelar

 • Snabb och enkel ansökningsprocess
 • Stort banknätverk
 • Välutvecklad kundtjänst

Nackdelar

 • Inkomstkrav för alla låntagare
 • Stort spann på erbjudna räntor
4.4 av 5
Ansök om lån
Sambla
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Samblas ansökan

4.0/5

Att ansöka om ett lån via Sambla är väldigt enkelt. Tack vare de tekniska lösningar som används är legitimationsprocessen väldigt bekväm för dig som kund.

Utöver det får du garanterat ett snabbt svar från långivarna som vill ge dig ett låneerbjudande. Sammanlagt samarbetar de med drygt 25 olika banker. Trots det får du svar inom 24 timmar från att du skickade in din ansökan.

Något som kan vara bra att veta är att långivarna som Sambla samarbetar med inte måste erbjuda dig ett lån. Det är alltså inte garanterat att du får svar från alla 25 banker som Sambla kontaktar. Sambla fungerar bara som mellanhand i kontakten mellan dig och långivarna.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

 • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Inkomst på minst 120 000 kr/år
 • 18 år eller äldre
5.0/5

Sambla erbjuder i sig en helt kostnadsfri tjänst, vilket innebär att det är svårt att vara missnöjd som kund. Räntorna som deras snittkund får är väldigt bra, utan någon kostnad för kunden.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
4.4 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-3 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 3,01-22,59%
4.0/5

Eftersom Sambla bara förmedlar lån betalar de inte ut några pengar själva. Istället beror det främst på vilken banks erbjudande som du väljer att acceptera.

Snittiden för en utbetalning ligger i dagsläget på mellan 1-3 dagar. Det är en helt rimlig behandlingstid från deras sida, och innebär att du sällan behöver vänta länge på pengarna.

Hos många av deras konkurrenter utlovas dock snabbare utbetalning. Är den ekonomiska situationen akut kan därför en utbetalning på tre dagar vara för långsam.

Vardagar
1-3 bankdagar
Lördagar
1-3 bankdagar
Söndagar
1-3 bankdagar
4.5/5

Sambla erbjuder dig som kund en välfungerande kundtjänst. Att ha öppet nästan tolv timmar om dygnet är något vi uppskattar, och hade de även haft öppet under helgen hade de definitivt fått högsta betyg.

Kundtjänsten är öppen större delen av dygnet, och vill du inte ringa är du även välkommen att mejla eller besöka ett av de tre fysiska kontoren. Utöver detta har de flertalet sociala medier, som inte agerar kundtjänst men förmedlar relevant information.

Även deras hemsida erbjuder förklaringar till såväl företagskonceptet som hur lånet fungerar i praktiken.

Vardagar
09.00-20.30
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Sambla


Fakta om Sambla

Download PDF

Sambla är en svensk låneförmedlare som grundades så sent som 2014. Med ett innovativt förhållningssätt till lån och förmedling har de sedan dess vuxit snabbt och har i dagsläget hjälp över 200 000 kunder. Idag utvecklar de verksamheten i hela Norden och har en förhoppning om att vara den ledande aktören på dessa marknader i framtiden.

Kontakta Sambla

Sambla i sociala medier

Läs mer om Sambla

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån förmedlat av Sambla på 100 000 kr som återbetalas på 5 år med en ränta på 4,59% och en effektiv ränta på 5,06 % ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 118 530 kr. Lånet ger en månadskostnad på 1975 kr/mån.