Nystart Finans

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Utbetalning inom 1-2 bankdagar
Nystart Finans
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Nystart Finanss ansökan

Vårt omdöme om Nystart Finans

Till skillnad från andra långivare har Nystart Finans en mycket mer personlig ansökningsprocess. I ansökan fyller du i uppgifter om dig själv och vad du vill ha hjälp med. Därefter kontaktar Nystart Finans dig och ni går tillsammans igenom dina lån och ser vilka som är bäst att samla. Den personliga kontakten gör att du får hjälp att ta ett klokt beslut kring din ekonomi och samla de lån som kostar dig mest pengar.

När du samlar dina lån ska du sänka dina kostnader, men frågan är hur mycket lägre dina kostnader faktiskt blir, eftersom räntan hos Nystart Finans inte är jättelåg. Den är inte på något sätt hög, men den ligger något högre än hos de flesta andra konkurrenterna inom stora lån. Det är i alla fall bra att det inte tillkommer några övriga avgifter, som uppläggningsavgift, vilket annars höjer totalkostnaden för lånet.

Nystart Finans betalar aldrig ut några pengar till dig, istället löser de alla lån åt dig. Det är både enkelt och smidigt för dig, som då inte behöver engagera dig i detta själv. Efter att du har samlat alla dina lån hos Nystart Finans betalar du bara en månadsavgift som är densamma under hela lånets löptid. Den stora svagheten hos Nystart Finans är kundtjänstens kontaktvägar och öppettider.

Det finns inte så många valmöjligheter för dig som kund, utan du kan bara komma i kontakt med bolaget på vardagar via telefon eller e-post. Själva kundtjänsten är däremot mycket bra och hjälpsam. På omdömessajten Trustpilot får Nystart Finans högsta betyg vilket är ett tydligt tecken på att deras arbete håller hög kvalitet.

Fördelar

  • Godkänner betalningsanmärkning
  • Tillåter medsökande

Nackdelar

  • Relativt hög ränta
  • Kundtjänst med korta öppettider
3.4 av 5
Ansök om lån
Nystart Finans
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Nystart Finanss ansökan

4.0/5

Du ansöker om ett lån på Nystart Finans hemsida. I din ansökan fyller du i uppgifter om dig själv och vad du vill ha hjälp med. Du får sedan själv bestämma när det passar bäst att Nystart Finans tar kontakt med dig. Tillsammans går ni igenom din ansökan och kommer överens om vilka lån du bör samla.

I samband med att du skickar in en ansökan gör Nystart Finans en kreditupplysning på dig. Anses du ha en allt för riskfylld ekonomi har Nystart Finans rätt att neka dig.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 264 000 kr/år
  • 18 år eller äldre
3.5/5

Nystart Finans sätter en individuell ränta som baseras på din ekonomiska situation. I jämförelse med andra konkurrenter är räntan något högre, men den är fortfarande klart godkänd. En fördel som Nystart Finans har jämfört med en del konkurrenter är att de tillåter medsökande. Det ökar dina chanser att få lånet beviljat och dessutom till en lägre ränta. I övrigt tillkommer inte några extra kostnader som gör lånet dyrare.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
3.4 av 5
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning 1-2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 9,90-26,00%
3.0/5

Eftersom Nystart Finans är en långivare som hjälper dig att samla dina lån kommer du själv aldrig att få in några pengar på ditt konto. Nystart Finans löser alla dina befintliga lån och krediter åt dig och du behöver inte tänka på någonting. När dina skulder är betalda får du en faktura att betala varje månad istället för flera, som var fallet innan du samlade dina lån.

Vardagar
1-2 bankdagar
Lördagar
1-2 bankdagar
Söndagar
1-2 bankdagar
3.0/5

Du kan kontakta Nystart Finans kundtjänst via telefon eller e-post. Öppettiderna är vanliga kontorstider och de håller inte öppet på helger. De flesta av Nystart Finans konkurrenter har en betydligt mer omfattande kundtjänst med flera kontaktvägar och längre öppettider. Något sådant hade varit att önska, men kunderna verkar trots det vara nöjda med företaget.

På Trustpilot har hundratals kunder lämnat omdömen och en klar majoritet är mycket positiva. Faktum är att Nystart Finans får högsta betyg både gällande kundtjänstens bemötande och lånen de erbjuder. Av oss når företaget dock inte upp i högsta betyg eftersom de har så få kontaktvägar och begränsade öppettider.

Vardagar
09.00-19.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Nystart Finans


Fakta om Nystart Finans

Download PDF

Nystart Finans är långivaren som hjälper dig att samla dina lån helt utan säkerhet. Hos bolaget får du alltid personlig rådgivning och hjälp med vilka lån du bör samla. Hos Nystart Finans kan du samla lån på upp till 500 000 kronor.

Kontakta Nystart Finans

Nystart Finans i sociala medier

Läs mer om Nystart Finans

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett exempellån på 20 000 kr med en löptid på ett år, en effektiv ränta på 12,9 % utan uppläggningsavgift innebär en total summa att återbetala på 21 425 kr. Detta innebär en månadskostnad på 1785 kr.