Mobillån

 • Få kredit på upp till 40 000 kr
 • Direkt utbetalning till de flesta bankerna
 • Ansök utan UC kreditupplysning
Mobillån
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Mobillåns ansökan

Vårt omdöme om Mobillån

Mobillån erbjuder en modernare variant av sina tidigare sms-lån, i form av kreditkonton. Det innebär att lånet är snabbt, men är svårare att göra impulsivt.

Hemsidan är bristfällig med sin information på flera ställen, så det är inte alltid klart vad som gäller för den som inte redan har ett lån hos dem.

Mobillån har en relativt hög nominell ränta på sina kreditkonton. Det är inte optimalt, då räntorna lätt skenar okontrollerat. Därför är det optimala att snabbt slutbetala lånet.

Företagets kundtjänst är lättillgänglig, och erbjuder även assistans om någon skulle uttrycka ett problematiskt användande av deras tjänster. De godkänner heller inte kunder med betalningsanmärkningar.

Dock kan en låna stora summor via Mobillåns kreditkonton, vilket lätt lockar många att spendera bortom sina tillgångar.

Planerar du en längre avbetalning i mindre delar är det bättre att vända sig till ett annat låneinstitut.

Skulle det uppstå ett nödfall när lönerna inte överlappar kan det vara en trygghet att ha en så pass lättillgänglig kredit. Då ska du dock ha en omsättning som motsvarar betydligt mer än den summa du lånar, då det är en dyr säkerhet att ha.

Fördelar

 • Snabb utbetalning av lån
 • Bra öppettider för kundtjänsten
 • Högt maxbelopp

Nackdelar

 • Godkänner få ansökningar
 • Hög ränta
 • Informationsfattig hemsida
4.5 av 5
Ansök om lån
Mobillån
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Mobillåns ansökan

5.0/5

En ansökan sker med bank-ID, vilket gör processen väldigt säker. Kunden får svar direkt när ansökan skickats in, då svaret bedöms automatiskt baserat på de inskickade faktorerna. Ansökningsprocessen hos Mobillån är därmed väldigt smidig och bekväm.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
Bisnode
Svarstid
Direkt

Ansökningskrav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 150 000 kr/år
 • 20 år eller äldre
4.0/5

Mobillån har förhållandevis goda räntor. Deras kreditkonton är bland de billigare i segmentet och drar därför upp betyget för långivaren något. Deras små lån är inte lika billiga, men håller fortfarande en konkurrenskraftig nivå.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Små lån

Lånebelopp Lånetid Effektiv ränta Kostnad
Låna upp till 15 000 kr Löptid 90 - 180 dagar Ränta 31.13 - 49.64% Kostnad 1045 - 2145 kr
5.0/5

Kunden får väldigt snabbt tillgång till de lånade pengarna eftersom inga pengar behöver överföras mellan banker. Efter ansökan godkänns får kunden direkt tillgång till kontot.

Vardagar
Samma dag
Lördagar
10.00-15.00
Söndagar
Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

4.0/5

Mobillån har en kundtjänst med generösa öppettider som överskrider vanliga kontorstider. De har öppet alla vardagar, och även några timmar under helgen.

I kommunikationsväg erbjuder de en smidig chattfunktion, och är även tillgängliga på telefon och mejl. Deras kundtjänst är därför ovanligt bra, framför allt för en mindre långivare.

Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
10.00-15.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Mobillån


Fakta om Mobillån

Download PDF

Mobillån har varit i utlåningsbranschen sedan 2006, då de var de första som lanserade sms-lån. Idag har företaget bytt ägare, men förmedlar fortfarande små och mellanstora lån snabbt. Låneinstitutet har nu växt, och har många systerbolag inom samma marknad.

Kontakta Mobillån

Mobillån i sociala medier

Läs mer om Mobillån

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån från Mobillån på 5000 kr i en månad med en lånekostnad på 495 kr, utan andra kostnader, innebär en effektiv ränta på 211 % och ett totalt belopp att betala tillbaka på 5495 kr.