Mittbolån

 • Hjälper dig hitta bästa bolåneräntan
 • Jämför 7 banker samtidigt
 • Endast en kreditupplysning tas
Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid

Mittbolåns krav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 120 000 kr/år
 • 18 år eller äldre
Ansök om lån
Mittbolån
4.5 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst
Mittbolån
4.6 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Vårt omdöme om Mittbolån

Mittbolån erbjuder en tjänst som är tillgänglig för alla som ska låna till sitt bostadsköp. Eftersom deras tjänst är att förhandla bolåneräntor åt dig, gör de det oavsett om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast inkomst. Att du får ett erbjudande motsvarande deras snittränta går dock inte att garantera.

Mittbolån erbjuder personlig rådgivning utan någon kostnad och ansökan är heller inte bindande. Detta och faktumet att Mittbolån bara tar en kreditupplysning gör att det inte skadar att prova oavsett din ekonomiska situation. Får du inget bra bud är det bara att tacka nej.

Alla som är på bolånemarknaden kan gynnas av att se vad de har för förutsättningar. Att använda sig av Mittbolån är därför något vi rekommenderar alla som är på jakt efter en låg bolåneränta.

Fördelar

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Personlig rådgivning
 • Ingen bindande ansökan
 • Tar endast en kreditupplysning

Nackdelar

 • Otydligt vilka banker de samarbetar med
 • Svårt att beviljas utan fast anställning
4.0

Ansökningarna som mottages av Mittbolån behandlas inom ett dygn. Processen börjar efter signering med BankID och är därför väldigt säker. Somliga av konkurrenterna erbjuder snabbare svarstider, men det kan också ta betydligt längre tid.

Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid
Svarstid
Inom 24 timmar
5.0

Den snittränta som MittBolån erbjuder är lägre än genomsnittet. Det finns därför möjligheter att få en väldigt bra ränta. Snitträntan baseras på de genomsnittliga räntor som samarbetsbankerna erbjuder kunder, och den du blir erbjuden kan därför både vara lägre och högre.

Det finns dessvärre inget sätt att i förväg veta vilken ränta du kommer bli erbjuden. Det kan därmed vara så att du får en kreditupplysning utan ett bra erbjudande.

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
3 mån 1.36 % 1 år - 2 år - 3 år - 5 år - 7 år - 10 år -
5.0

Hur lång utbetalningstiden blir beror på hur snabb kontakten är mellan din nuvarande bank och banken som beviljar lånet. Det kan ta mellan någon och några dagar, vilket är normalt.

Vardagar
Varierar
Lördagar
-
Söndagar
-
4.5

Mittbolåns kundtjänst har helt genomsnittliga öppettider. De har öppet på vardagar men inte helger, och någon timme kortare på fredagar. De nås via mejl och telefon, men erbjuder ingen chatt eller social mediekanal.

Vardagar
09:00-17:00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Mittbolån


Fakta om Mittbolån

Download PDF

Mittbolån är en del av Schibstedkoncernen och ägs av Compricer. De etablerades på marknaden 2012 och har sedan dess haft otaliga nöjda kunder.

Kontakta Mittbolån

Mittbolån i sociala medier

Läs mer om Mittbolån

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Med ett bolån via MittBolån på 1 000 000 i 40 år, men en rörlig ränta på 1,59 %, utan extra kostnader så betalar du i genomsnitt 2 747 kr per månad. Den totala summan att återbetala med rak amortering över 40 år blir 1 318 662 kr och den effektiva räntan blir 1,60 %.