Meddelandelån

 • Erbjuder lån på upp till 30 000 kr
 • Ingen kreditupplysning från UC
 • Direkt utbetalning till flera banker
Meddelandelån
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Meddelandelåns ansökan

Vårt omdöme om Meddelandelån

Meddelandelån erbjuder en helhetstjänst. Deras lån håller inte den lägsta räntan, och det är är överraskande när det gäller så korta krediter. Deras långivning är snabb och trygg.

Utöver det har de en mycket välutvecklad kundtjänst, vilket gör det enkelt för dig att få hjälp och information.

Något missledande skriver de att ”ansökan hos oss är kostnadsfri”. Det är förvisso sant rent ordagrant, men får det att låta som att lånet saknar kringkostnader. Utöver lånebeloppet och räntan på det tillkommer uppläggskostnader och aviavgifter. Den som lånar mindre summor över en längre tid kan därmed få en smärre chock.

Lånet når dock dig som låntagare oerhört snabbt, ibland till och med samma dag. Det är en betydligt kortare utbetalningstid än vad många av konkurrenterna inom samma nisch erbjuder. Långivaren erbjuder en stor variation i storleken på lånen, med lån mellan några och tiotals tusen. På så sätt lockas inte du som kund att låna mer än vad du behöver.

Kundtjänsten är oerhört lätt att få tag på, vilket blir en säkerhet. Skulle några problem eller oklarheter uppstå kan du i princip vilken tid som helst på dygnet ringa eller mejla kundtjänst och vänta dig ett svar inom några timmar.

Meddelandelån är därför ett bra val för den som behöver pengar snabbt, men har råd att betala kostnaderna som det medföljer.

Fördelar

 • Mycket bra kundtjänst
 • Snabb utbetalning och ansökan
 • Möjlighet att skjuta upp faktura

Nackdelar

 • Mediokra räntor
 • Dyra kringkostnader
4.1 av 5
Ansök om lån
Meddelandelån
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Meddelandelåns ansökan

5.0/5

Att ansöka om ett lån hos Meddelandelån är mycket enkelt. Hela processen är digitaliserad och du kan lätt använda dig av bank-ID för att legitimera dig på sidan.

Du kan vänta dig svar på ansökan omgående, vilket passar den som letar efter ett snabbt tillskott av pengar utmärkt. Det krävs dock att alla relevanta dokument skickas med i ansökan.

De tar dessutom ingen kreditupplysning via UC eller Bisnode, vilka är de vanligaste alternativen. Meddelandelån hämtar sina kreditupplysningar hos Creditsafe. Därmed är det mindre risk att lånet påverkar din kreditvärdighet negativt.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
Creditsafe
Svarstid
Direkt

Ansökningskrav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • 20 år eller äldre
2.5/5

I dagsläget erbjuder Meddelandelån både små och större lån. Gemensamt för dessa lån är att räntan ligger kring branschstandarden. För den som söker ett lån med kort återbetalningstid är dock långivaren betydligt mer attraktiv än för den som vill betala av lånet under en längre period.

Varje avi kostar 45 kronor, vilket inte är någon större summa. På ett år kommer du dock ha betalat dryga 500 kronor enbart för att de ska skicka fakturor. Utöver det tillkommer även räntekostnaden och uppläggningskostnader.

Att kostnaderna är höga är dock inget ovanligt för den här typen av lån utan säkerhet.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Små lån

Lånebelopp Lånetid Effektiv ränta Kostnad
Låna upp till 10 000 kr Löptid 30 - 90 dagar Ränta 0 - 1331.43% Kostnad 0 - 1176 kr

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
4.1 av 5
Låna upp till 30 000 kr Utbetalning 1-2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 39,00%
4.0/5

Utbetalningarna från Meddelandelån är snabba, vilket man även förväntar sig från denna typ av långivare.

För både Nordea och Handelsbanken sker överföringen direkt oftast samma dag som ansökan godkänns. Överföringar till andra banker har inte samma garanti, utan där får man räkna med att det tar en eller två bankdagar för överföringen att gå genom.

Det hänger dock på att ansökan är fullständig och accepteras.

Vardagar
1-2 bankdagar
Lördagar
1-2 bankdagar
Söndagar
1-2 bankdagar

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12.00

5.0/5

Meddelandelåns kundtjänst är imponerande. Trots att de är en förhållandevis liten långivare har de öppettider och funktioner som vanligtvis återfinns hos storbankerna.

Kundtjänsten är öppen alla dagar och har varje dag oerhört generösa öppettider. De överskrider med råge ordinarie öppettider, och ingen bör ha problem med att nå dem.

De goda öppettiderna gör att alla kunder kan söka information och hjälp smidigt via telefon, chatt eller mejl.

Vardagar
08.00-21.00
Lördagar
10.00-17.00
Söndagar
13.00-16.00

Vanliga frågor om Meddelandelån


Fakta om Meddelandelån

Download PDF

Meddelandelån grundades redan 2006. Företaget är i dagsläget helt ägt av C Finance, som även äger Flexfinans inom samma bransch. Just nu är långivarens främsta inriktning SMS-lån.

Kontakta Meddelandelån

Meddelandelån i sociala medier

Läs mer om Meddelandelån

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån från Meddelandelån på 8000 kr i 90 dagar med en lånekostnad på 950 kr ger ett totalt belopp att återbetala på 8950 kr och en effektiv årsränta på 426 %.