Lendo

 • Sveriges största jämförelsetjänst för lån
 • Jämför 30 långivares erbjudanden kostnadsfritt
 • Endast en kreditupplysning
Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid

Lendos krav

 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 110 000 kr/år
 • 18 år eller äldre
Ansök om lån
Lendo
4.0 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst
Lendo
4.1 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Vårt omdöme om Lendo

Lendo är ett bra sätt att ta reda på vilken lägsta möjliga ränta man kan få. Erbjudanden kommer snabbt och med liten ansträngning från kundens sida.

Hemsidan gör det lätt att beräkna en ungefärlig preliminär månadskostnad. På så sätt är det lätt att få en uppfattning om summorna det kommer att röra sig om.

Något som ett flertal av Lendos kunder har uttryckt som problematiskt är en tilläggsförsäkring, som av vissa upplevs som dold. Försäkringen innebär en extra kostnad på dryga hundra kronor i månaden. Somliga känner sig då lurade eftersom Lendo marknadsför sig som kostnadsfria för kunden.

Genom att det enbart görs en kreditupplysning påverkas inte kundens kreditvärdighet. Lendo är därmed en bra lösning för den som i nuläget har flera lån med höga räntor. Räntorna kan sänkas, utan någon kostnad för kunden.

Framförallt den som har en svårhanterlig ekonomisk situation kan gynnas av att använda Lendo eftersom denne får personlig hjälp för den specifika situationen.

Att ta reda på vad Lendo har att erbjuda är alltid en bra idé, men har du en bättre ränta än vad låneförmedlaren kan erbjuda är det smart att behålla den.

Fördelar

 • Kostnadsfritt
 • Bra personlig service
 • Ränteförhandlar åt dig

Nackdelar

 • Erbjuder inte direkt utbetalning
 • Kan inte erbjuda mindre lån
4.5

Låneansökningar via Lendo sker genom en identifiering via BankID. Det gör ansökningsprocessen smidig och personlig.

Du får snabbt svar från de långivare som vill erbjuda dig ett lån. Långivarna ger dig ett lånelöfte som är giltigt i 30 dagar efter ansökan. Du kan därför överväga dina möjligheter i lugn och ro, eftersom lånelöftena inte är bindande.

Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid
Svarstid
Inom 24 timmar
4.0

Hos Lendo begärs varken uppläggningsavgifter eller aviavgifter; det är långivarna som betalar för tjänsterna snarare än du. Den individuella räntan hos respektive bank beräknas, och redovisas därefter i en tabell. På så vis är det lätt att välja den lägsta möjliga räntan.

Om du har bra förutsättningar har tjänster som Lendo möjlighet att drastiskt sänka dina räntor.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 dagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 3,01-29,27 %

Företagslån

Företag Lånebelopp Lånetid Omsättnings
krav
Ålderskrav Personlig borgen Ränta
Låna upp till 2 000 000 kr Löptid 6-36 mån Utbetalning 1-5 dagar Ränta Individuell
3.0

Beroende på hur låntagaren sköter sina bankärenden kan utbetalningen ske olika snabbt. Det traditionella sättet med snigelpost tar mellan två och fem bankdagar, medan behandlingstiden minskas avsevärt om processen sker elektroniskt.

Vardagar
1-5 bankdagar
Lördagar
1-5 bankdagar
Söndagar
1-5 bankdagar
5.0

Lendos kundtjänst har generösa öppettider för att kunna bistå med hjälp när den behövs. De nås via telefon, mejl alternativt via en forumfunktion på hemsidan. De garanterar även svar på frågor inom 48 timmar. Deras kundtjänst är på så vis ovanligt tillmötesgående.

Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
09.00-16.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Lendo


Fakta om Lendo

Download PDF

Lendo är den största aktören inom låneförmedling på den svenska marknaden. 2007 grundades företaget med den innovativa idén att samla erbjudanden från flera banker. Genom att ta på sig rollen som förhandlare är de ett populärt val bland de som önskar sänka sin ränta.

Kontakta Lendo

Lendo i sociala medier

Läs mer om Lendo

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån förmedlat av Lendo på 5 000 kr och som återbetalas inom 10 år till en ränta på 11,75 % och en effektiv ränta på 12,4 % gör att det totala beloppet att betala blir 8 522. Detta fördelat på 120 avbetalningar på 71 kr/månad.