Lendify

 • Låna upp till 500 000 kr av privatpersoner
 • Få svar direkt på skärmen
 • Utbetalning inom några timmar
Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid

Lendifys krav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inkomst på minst 180 000 kr/år
 • 18 år eller äldre
Ansök om lån
Lendify
4.8 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst
Lendify
4.8 av 5
Ansökningsprocess
Ränta och avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Vårt omdöme om Lendify

Lendify uppmuntrar sina låntagare till sunda ekonomiska val. Det är inte bara gratis att lösa ett lån i förtid, utan dessutom har de ett Rewards-program. Programmet innebär att kunder som betalar av i tid och hanterar lånet ansvarsfullt, kan få fördelar senare såsom lägre ränta.

Det finns dock inget ordentligt riktmärke för vilken av de vitt skilda räntorna du får. Eftersom du inte vet vilken kreditvärdighet du kommer att bedömas ha kan det vara väldigt svårt att jämföra Lendify med dess konkurrenter.

Det rör sig om väldigt stora summor för att vara blancolån. Det kan vara både positivt och negativt. Det kan vara till stor hjälp i krissituationer, men det kan också vara lockande för någon som inte egentligen behöver det.

Villkoren är väldigt tydliga, vilket är något vi uppskattar. Den kalkylator som finns på sidan tar dessutom in många aspekter av den ekonomiska situationen, så prognosen blir väldigt exakt.

Den med ett mer problematiskt ekonomiskt förflutet kommer att ha svårt att få lån hos Lendify, och skulle lånet godkännas, blir räntan så pass hög att det blir billigare hos någon annan.

Lendify är ett bra alternativ för den ansvarsfulle låntagaren utan betalningsanmärkningar. De erbjuder många fördelar och säkerheter för den som redan har goda förutsättningar.

Fördelar

 • Tydlig tjänst och hemsida
 • Utan säkerhet
 • Fördelar för ansvarsfulla kund
 • Möjlighet till låneskydd

Nackdelar

 • Räntorna kan variera mycket
 • Inga betalningsanmärkningar tillåtna
 • Högt inkomstkrav
5.0

Ansökningsprocessen tar bara några minuter. Basala saker som månadsinkomst och boendeform fylls i via ett enkelt formulär, och uppgifterna signeras sedan via BankID. På så sätt är Lendifys ansökningsprocess smidigare än många andra, eftersom svaret genereras direkt.

Kreditupplysning
uc
Digital signering
bankid
Svarstid
Direkt
4.0

Lendify har en fast uppläggningsavgift för samtliga lån – oavsett belopp och avbetalningsperiod. De utmärker sig på så sätt genom att de inte har några dolda utgifter. Räntorna däremot skiljer mycket beroende på kundens bedömda kreditvärdighet. Ett stort fokus ligger på ansvarsfullt lånande, och därför belönas tidsenliga amorteringar med fördelar som lägre räntor.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning Idag  Uppl.avg.495 kr Ränta 2,95-17,00 %
5.0

Pengarna betalas ut samma dag, oavsett om det är en bankdag eller inte, om lånet skickas till ett utbetalningskonto. Om det rör sig om bankgiro innebär det i stället en bankdags handläggningstid, vilket för branschen fortfarande är oerhört snabbt.

Vardagar
Samma dag
Lördagar
Samma dag
Söndagar
Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 00:00

5.0

Lendifys kundtjänst är tillgänglig dag, kväll och helg. Dessutom finns de i många kanaler – telefon, chatt och mejl. De är även aktiva på sociala medier.

Även avvikande öppettider för kundtjänst finns specificerade på hemsidan. Att ett företags kundtjänst är så här lättillgänglig är en ovanlighet.

Vardagar
08:00-20:00
Lördagar
11:00-15:00
Söndagar
11:00-15:00

Vanliga frågor om Lendify


Fakta om Lendify

Download PDF

Lendify grundades 2014, och blev snabbt en konkurrent att räkna med för storbankerna. Genom att erbjuda P2P-lån, det vill säga en mer direkt mötesplats för låntagare och långivare, hamnade de tidigt i rampljuset. I dag är de ett populärt alternativ för privatlån.

Kontakta Lendify

Lendify i sociala medier

Läs mer om Lendify

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån på 110 000 kr hos Lendify som återbetalas inom 6 år har en årsränta på 7,95% och en effektiv ränta på 8,64% som innefattar förmedlingsavgiften på 0,5% och aviavgiften på 10 kr. Det ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 140 083 kr. Månadskostnaden för lånet blir då 1946 kr uppdelat på 72 tillfällen.