Krea

  • Jämför företagslån på upp till 5 000 000 kr
  • Få erbjudande från upp till 16 långivare
  • Tar endast en kreditupplysning
Krea
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Kreas ansökan

Vårt omdöme om Krea

Krea har en smidig ansökningsprocess som du kan genomföra både på nätet och via telefon. Själva ansökan skiljer sig inte nämnvärt från andra aktörer på marknaden utan allt ser ganska likadant ut. Det som är riktigt bra med ansökan är den korta svarstiden. Trots att låneförmedlaren kontaktar hela 16 långivare får du svar på din ansökan inom ett dygn. Om du och ditt företag erbjuds något lån får ni ta ställning till om ni vill fullfölja något erbjudande eller avböja.

Räntan för lånen är helt individuell och baseras på företagets historik och betalningsförmåga. Av den anledningen är det även svårt att ge något rättvist betyg. Kostnaden tas dessutom ut av långivaren och inte Krea själva. Däremot är det helt kostnadsfritt att använda sig av Krea.

Utbetalningstiden hos långivarna som Krea samarbetar med är mycket snabb. I vissa fall kan du ha pengarna på kontot redan samma dag som du godkänner ditt låneerbjudande. Det finns inte många aktörer bland företagslån som är snabbare än så. När på dygnet du godkänner låneerbjudandet, vilken dag det är och vilket bank du använder dig av är faktorer som kan påverka utbetalningstiden.

Den största nackdelen med Krea är deras kundtjänst. Det finns bara två kontaktvägar och öppettiderna är absolut inget extraordinärt. När kundtjänsten är så pass tunn hade man åtminstone kunnat hoppas på en omfattande frågor och svar-sida, men inte heller det kan Krea erbjuda. En chattfunktion och längre öppettider saknas för att Krea ska få högre betyg.

Fördelar

  • Går att ansöka via telefon och online
  • Kort svarstid

Nackdelar

  • Få kontaktvägar
3.5 av 5
Ansök om lån
Krea
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Kreas ansökan

4.0/5

Ansökningsprocessen hos Krea är mycket smidig och det tar bara ett par minuter att fylla i formuläret på hemsidan. När du har skickat in din ansökan kontaktar Krea långivarna som de samarbetar med.

Om någon långivare vill erbjuda ett lån till dig återkommer Krea med erbjudandet inom ett dygn. Totalt finns det möjlighet att få 16 olika låneförslag, och du får alla inom ett dygn. Det är en mycket snabb svarstid med tanke på antalet långivare Krea kontaktar.

Om du har problem med att göra en ansökan på nätet går det lika bra att ringa Krea och göra den via telefon.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
3.0/5

Det är svårt att bedöma Kreas räntor och kostnader eftersom det är långivarna som tar betalt för lånen och inte Krea. Krea förmedlar bara företagslånen. Räntan som ett företag får baseras på företagets historik, nuvarande ekonomiska förutsättningar och möjligheter att betala tillbaka lånet.

Kostnaden påverkas även av hur lång återbetalningstid ditt företag vill ha. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto lägre blir månadsavgiften, men i längden ökar totalkostnaden för lånet.

Företagslån

Företag Lånebelopp Lånetid Omsättnings
krav
Ålderskrav Personlig borgen Ränta
3.5 av 5
Lånebelopp 5 000 000 kr Löptid 1-60 mån Utbetalning 1-2 bankdagar Ränta Individuell
4.0/5

Utbetalningstiden har Krea egentligen ingenting med att göra i och med att pengarna betalas ut av de långivare som Krea förmedlar. Många av långivarna som Krea samarbetar med har dock en mycket snabb utbetalningstid, och ibland kan du ha företagslånet på ditt konto samma dag som du skrev på lånehandlingarna. Mycket bättre än så blir det inte.

När på dygnet och vilken dag du skickade in handlingarna påverkar utbetalningstiden. Är det helg får du vänta till nästkommande bankdag innan pengarna är synliga på kontot.

Vardagar
1-2 bankdagar
Lördagar
1-2 bankdagar
Söndagar
1-2 bankdagar
3.0/5

Kundtjänsten hos Krea är något tunn. Det går att ringa och mejla företaget på vardagar under vanliga kontorstider. Längre öppettider och fler kontaktvägar hade varit önskvärt för att kunna mäta sig med konkurrenterna.

Krea har liksom de flesta låneförmedlarna på marknaden även en frågor och svar-sida där de besvarar vanliga frågor. Dessvärre är även den inte särskilt omfattande, och du som kund kan ofta stå utan svar på dina frågor efter att ha besökt Kreas hemsida.

Vardagar
09:00-18:00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Krea


Fakta om Krea

Download PDF

Krea är en låneförmedlare inom företagslån som grundades 2018 och jämför lån på upp till 2 miljoner kronor. Kreas ledning har tidigare erfarenheter av lånejämförelsetjänster, men då för privatpersoner.

Kontakta Krea

Krea i sociala medier

Läs mer om Krea

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *