Bank Norwegian

 • Ansök om banklån på upp till 600 000 kr
 • Ränta från 6.99%
 • Hög beviljandegrad
Bank Norwegian
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Bank Norwegians ansökan

Vårt omdöme om Bank Norwegian

Bank Norwegian är ett tryggt alternativ som främst passar den som vill ha ett större lån till en låg avgift. Bankens ansökningsprocess är väldigt standardiserad, vilket gör att du redan innan ansökan har en god uppfattning om hur processen ser ut.

Något som tilltalar många är deras ansökningsprocess och dennes hastighet. Att du kan få ett preliminärt besked omgående gör att du aldrig lämnas ovetande, vilket många uppskattar.

Tyvärr är Bank Norwegians kundtjänst inte tillräckligt anpassad för deras storlek. Även om kvaliteten kan vara hög så är öppettiderna inte lika bra. Främst är en önskvärd förändring att de inför öppettider under helgerna, om än under kortare perioder. Detta så att akuta ärenden kan hanteras direkt, oavsett dag i veckan.

Fördelar

 • Konkurrenskraftiga avgifter och räntor
 • Snabb ansökan och utbetalning
 • Informativ hemsida

Nackdelar

 • Hårda krav på dig som låntagare
 • Ingen support på helger
4.1 av 5
Ansök om lån
Bank Norwegian
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Ansök om lån

Du kommer direkt till Bank Norwegians ansökan

5.0/5

Hela ansökan hos Bank Norwegian kan göras på internet. Genom ett enkelt formulär fyller du i uppgifter om dig själv och du får sedan svar på din ansökan så fort som dina uppgifter har granskats. Eftersom ansökan är digital kan du använda mobilt bank-ID för ansökan.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Direkt

Ansökningskrav

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • 23 år eller äldre
4.0/5

Bank Norwegian ger lån i flera storlekar. Deras större lån är även mycket konkurrenskraftiga, både i sitt räntespann och med avseende på deras avgifter. I dagsläget är Bank Norwegian en av de billigare aktörerna när det kommer till stora lån och har av denna anledning tilldelats ett högt betyg i denna kategori.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
4.1 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-2 bankdagar Uppl.avg.399 kr Ränta 6,99-22,99%
4.5/5

När du lånar från Bank Norwegian får du dina pengar snabbt. Närmare bestämt tar det cirka två bankdagar för banken att hantera ditt ärende och sätta in pengarna på ditt konto. Det som kan påverka utbetalningstiden är faktorer som vilken bank överföring sker till, vilken dag du söker, samt om du har gett en fullständig dokumentation över din ekonomi.

Vardagar
1-2 bankdagar
Lördagar
1-2 bankdagar
Söndagar
1-2 bankdagar
3.0/5

Bank Norwegian har inte helt oväntat med tanke på deras storlek en utvecklad support. Banken erbjuder support via mail och telefon under alla vardagar, men tyvärr inte under helger. Utöver det erbjuder man en hjälptelefon vid borttappade kreditkort som alltid är öppen. Slutligen har de på sin hemsida en mycket utvecklad frågor och svar-avdelning där de flesta ärenden berörs i korthet.

Vardagar
10.00-16.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Bank Norwegian


Fakta om Bank Norwegian

Download PDF

Bank Norwegian startade sin verksamhet 2007 i Oslo och har sedan dess växt till en skandinavisk bank. Deras tjänster är helt internetbaserade och fokuserar på lån, kreditkort och sparkonton. I dagsläget har 1,3 miljoner kunder använt deras tjänster, vilket gör banken till en av de större aktörerna på marknaden.

Kontakta Bank Norwegian

Bank Norwegian i sociala medier

Läs mer om Bank Norwegian

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån hos Bank Norwegian 65 000 kr som återbetalas på 5 år med en ränta på 13,99% och en effektiv ränta på 15,88% ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 91 866 kr. Lånet ger en månadskostnad på 1531 kr/mån.