Låneförmedlare

Jämför låneförmedlare och hitta det bästa lånet för dig
Börja här

Välj belopp

50000

-
+
FiltreraSortera
Rensa filter
Visa resultat (0 st)
Populära val
Fler val
Sök
Företag Omdöme Lånebelopp Utbetalning Uppl.avg. Ränta
4.4 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-3 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 3,01-22,59%
4.3 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 2,90-18,95%
4.3 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 2,95-29,50%
4.1 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 2,95-29,50%
4.1 av 5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 3,01-29,27%
Visa fler
Download PDF

En låneförmedlare sköter förhandlingen åt dig

En låneförmedlare säkerställer att du får det bästa lånet. Det här kan vara mycket användbart vid små lån, men även när du vill ansöka om större lån som exempelvis bolån. Låneförmedlaren tar en kreditupplysning på dig och delger den till flera olika långivare. Därefter får du en sammanställning av olika låneerbjudanden. Du kan själv välja den långivare som ger dig bäst villkor.

Låneförmedlare låter långivare tävla om dig

Låneförmedlingen sker genom att du ringer en låneförmedlare eller använder deras hemsida. När du har uppgett vilka lånevillkor du vill ha gör låneförmedlaren en kreditupplysning som de sedan skickar till flera olika långivare. Låneförmedlaren sammanställer sedan informationen de får från långivarna och skickar den till dig.

Tips! Genom att använda en låneförmedlare blir det mycket enkelt att se vilken långivare som ger dig bäst villkor.

Det här gör det mycket enkelt att se vilka som har bäst villkor för dig. Genom att använda en låneförmedlare får du kontakt med fler långivare än vad du annars troligtvis hade fått. Det innebär även att långivarna är medvetna om konkurrensen och därför måste prestera för att kunna vara konkurrenskraftiga.

Långivarna måste inte erbjuda dig ett lån

Något som är viktigt att veta är att det inte är säkert att du får låneerbjudanden från alla långivare som låneförmedlaren samarbetar med. Låneförmedlaren kan inte ens garantera att du får ett enda erbjudande. Det är helt upp till långivarna om de vill erbjuda dig ett lån eller inte – låneförmedlaren fungerar bara som en mellanhand.

Välj långivare helt fritt

Efter att du har fått sammanställningen är det fortfarande du som bestämmer om du vill låna pengar och vilken långivare du vill använda. Det är alltså inget krav att du lånar bara för att du använder en låneförmedlare. Det är inte heller självklart att du vill låna från den som erbjuder bäst villkor, och då behöver du inte göra det.

Låneförmedlare är alltså en frikopplad tjänst som ger dig som konsument mer styrka i förhandlingarna. Deras tjänster kan jämföras med de jämförelsetjänster som jämför elektronik och annat.

Låneförmedlare ger dig flera fördelar

En låneförmedlare ger dig som privatperson flera fördelar. Här följer några exempel:

  • Bättre villkor. Genom att låneförmedlaren ”pressar” långivarna får du oftast bättre villkor. När långivarna får hårdare konkurrens måste de ge dig deras bästa erbjudanden.
  • Bara en kreditupplysning. Eftersom låneförmedlaren bara tar en kreditupplysning behöver inte varje långivare ta en. Det här är positivt för dig eftersom flera kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet och möjlighet att låna pengar negativt.
  • Enkel sammanställning. Genom att du får en sammanställning av långivarna som vill erbjuda dig ett lån blir det mycket enkelt för dig att fatta ett bra beslut. Det är något som annars kan vara svårt och tidskrävande eftersom villkor och räntor skiljer sig mellan olika långivare.

Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett lån via låneförmedlare på 100 000 kr, en löptid på 9 år, utan uppläggnings- och avi-avgifter och en nominell årsränta på 5,64 % ger en effektiv ränta på 5,79 %. Ditt totala belopp att återbetala blir 127 764 kr vilket innebär en månadsvis betalning på 1 183 kr.