Lånbutiken

Låna 500 - 20 000 kr utan säkerhet

Lånbutiken blev en del av den svenska privatlånemarknaden 2008. De utgör en del av ett internationellt konsumentkreditföretag som går under namnet Dollar Financial Group. Företagets mål är att kunderna ska veta vad de ger sig in på.

Vårt omdöme om Lånbutiken

De snabba och tillgängliga lånen som erbjuds hos Lånbutiken kan vara en bra idé för den som har bra koll på sin ekonomi. Behandlas det som en kortsiktig lösning kan det vara praktiskt, om exempelvis lönen skulle vara försenad.

Företaget har ytterst generösa öppettider, och de godkänner heller inte betalningsanmärkningar. Vidare har de genomgående uppmaningar om att kunden bör låna ansvarsfullt.

Samtliga av dessa faktorer ger intrycket av en vilja att verkligen vilja hjälpa sina kunder.

Lånbutikens lån är dock svåra att hålla isär, vilket gör upplägget förvirrande. Förutom det är räntorna höga, och skulle återbetalningen dröja tillkommer även höga avgifter.

Den som har stora summor att röra sig med kan gynnas av Lånbutikens tjänster för kortsiktiga lösningar. Den som inte har full kontroll över sin ekonomi kanske istället borde se över andra alternativ.

Fördelar

  • Mycket snabb handläggning
  • Godkänner många ansökningar
  • Kundtjänsten med generösa öppettider

Nackdelar

  • Godkänner ej betalningsanmärkningar
  • Höga avgifter
  • Erbjuder snarlika tjänster under olika benämningar
Lånbutiken
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Lånbutiken ger snabba och automatiska svar. Om lånet godkänns beräknas direkt på de upplysningar du ger i ansökan. De använder även bank-ID för att identifiera sina kunder, vilket gör processen väldigt säker.

Lånen behandlas i den ordning de kom in. Därför blir det fördelaktigt att ansöka även när de har stängt.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Direkt
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja, minst 2 år
Inkomstkrav -
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Lånbutiken placerar sig som en av de billigaste långivarna i sitt segment. Tack vare deras låga ränta så erhåller de ett högt betyg, trots att det tillkommer en relativt stor uppläggningsavgift för deras kreditkonton.

5.0/5

Utbetalningstiden är snabb; pengarna överförs direkt efter att lånet godkänns. Det gäller även på helger. Lånen når låntagaren så snart som det godkänns, vilket gör dem svåra att slå när det kommer till hastighet.

Hos somliga banker betalas lånen istället ut samma bankdag, förutsatt att lånet är godkänt innan 13:00.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.00

5.0/5

Lånbutiken har en tillmötesgående kundtjänst med generösa öppettider. På vardagar har de kundtjänsten öppen i 14 timmar. De går att nå på telefon och mejl, och dessutom fax för den som föredrar det.

Kundtjänsten är mångspråkig och tillgänglig på svenska, engelska och finska, vilket är ett klart plus. Hemsidan är dock förvirrande och svårnavigerad, vilket väger ner omdömet en del.

Lånbutikens kundtjänst är på pappret en av de bästa i branschen.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 07.00-21.00
Lördag 09.00-17.00
Söndag 11.00-17.00

Vanliga frågor om Lånbutiken


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Lånbutiken på 1000 kr som återbetalas under 61 dagar ger en ränta på 77,23 kr samt en avgift på 400 kr vilket ger en effektiv ränta på 2264,72% och en total lånekostnad på 1477,31 kr.