Kreditkontot

Låna 3000 - 20 000 kr utan säkerhet

Kreditkontot är en del av ett företag som grundades 2011 och har på denna korta tid hunnit grunda 4 olika lånetjänster. Kreditkontot erbjuder som namnet antyder kreditkonton för mindre belopp.

Kreditkonton är en relativt ny företeelse som fungerar som ett kreditkort utan kort. Istället för du över pengar från ditt kreditkonto direkt till ditt vanliga bankkonto. Kreditkontot är med andra ord en nysatsning för att ta del av denna nya marknad.

Fördelar

 • Smidig ansökningsprocess
 • Ingen kreditupplysning via UC
 • Enkla uttag

Nackdelar

 • Enbart kreditkonton
 • Accepterar inte betalningsanmärkningar
 • Inkomstkrav på 120 000 kr/mån
Kreditkontot
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

För att ansöka om ett kreditkonto behöver du registrera dig på Kreditkontots hemsida. Hela processen kan förenklat sägas ske i tre steg:

 1. Ansök. När du ansöker fyller du i dina personuppgifter och Kreditkontot hämtar sedan dina övriga uppgifter samt information om din taxerade inkomst.
 2. Avtal. Om Kreditkontot accepterar din förfrågan får du acceptera det avtal som delges för att godkänna villkoren
 3. Kreditkontot. Efter du accepterat avtalen öppnas ditt kreditkonto och du kan börja låna pengar.

Att ansöka om ett kreditkonto är med andra ord ingen svår process för låntagaren. Den största delen av arbetet ligger på långivaren för att säkerställa att du är kreditvärdig.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Inom 24 timm
Ansök om lån
4.0/5

Först och främst måste du vara minst 20 år gammal och vara svensk medborgare. Utöver det måste du ha en fast inkomst på minst 120 000 kr / år samt vara utan tidigare betalningsanmärkningar. Summan du sedan får låna beror på främst din inkomst och avgörs när du ansöker om kreditkontot. För att kunna öppna ett kreditkonto krävs det att du uppfyller vissa grundvillkor.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 120 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
Ansök om lån
4.0/5

Kreditkontot tar inga dolda avgifter. Det innebär att de inte använder sig av aviavgifter, uppläggningsavgifter eller ansökningsavgifter. Räntan är konkurrenskraftig men inte enastående i nuläget. För att se den aktuella räntan hos Kreditkontot kan du gå besöka företaget hemsida. Här finns flera ränteexempel. Eftersom räntan snabbt kan ändras är det alltid bäst att jämföra den aktuella räntan med övriga kreditgivare.

3.5/5

Utbetalningen från ditt kreditkonto sker inom ca. 1 bankdag. Det är en snabb utbetalning, men i förhållande till vissa konkurrenter är det inte den snabbaste. Utbetalningar sker inte under helgdagar. Utbetalningen från ditt kreditkonto görs efter att du har öppnat ditt kreditkonto samt angett att du vill ta ut pengar från det. Du kan maximalt ta ut så mycket som din kreditgräns ligger på. Din kreditgräns sätts i samband med din ansökan.

Utbetalningstider
Vardag 2 bankdagar
Lördag 2 bankdagar
Söndag 2 bankdagar
4.0/5

Trots att Kreditkontot är en relativt ny sida samt inte accepterar betalningsanmärkningar har de en hög beviljandegrad. Det innebär att de som klarar de angivna villkoren bör ha goda chanser att få sitt lån beviljat. Det finns dock ingen garanti då deras fristående kreditupplysning bedöms efter individuell kriterier och det kan variera mycket beroende på vilken kreditgräns du ansöker om och så vidare.

1.5/5

Supporten som erbjuds av Kreditkontot är knapphändig.

 • Telefon. Via telefon erbjuder Kreditkontot kundservice mellan 10:00-12:00 på vardagar. Eftersom det är ett så kort tidsintervall kan man ha svårt att komma fram om många ärenden behandlas.
 • Mail. Kreditkontot har även support via mail. Mail kan vara det bästa alternativet för dig som inte har möjlighet att kontakta företaget under telefonsupportens begränsade öppettider.

Eftersom Kreditkontot är ett relativt nytt företag kan supporten komma att utökas. I nuläget är den mycket begränsad.

Öppettider för support
Vardagar 10.00-12.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Exempel

Ett uttag på 3000 kr från Kreditkontot som återbetalas under 30 dagar ger en årsränta på 150% och en effektiv ränta på 302,3% vilket gör att det totala beloppet att betala tillbaka blir 3369 kr.