Kreditbörsen

Låna upp till 80 000 kr utan säkerhet

Kreditbörsen är ett nytt och innovativt alternativ till de traditionella bankerna som registrerades 2016. De är stora inom peer-to-peer-utlåning, det vill säga att investerare lånar ut sitt kapital direkt till låntagaren. Målet är att skapa en förmånlig möjlighet för alla inblandade parter.

Vårt omdöme om Kreditbörsen

Kreditbörsen erbjuder ett lån som inte har några uppläggnings- eller tilläggsavgifter. Det är en klar fördel jämfört med konkurrenterna; du vet precis vad ger dig in på när du tar lånet.

Nackdelen med det är att även den lägsta erbjudna räntan är ganska hög. Din kreditvärdighet tas även i åtanke och kan därmed höja räntan ytterligare. Behöver du amortera över en längre tid kan det därför vara smart att låta bli Kreditbörsen.

Det blir ett surt äpple att bita i till en början, men tyder även på att företaget är seriöst och tar både sina investerare och sina låntagare på allvar. Att de inte godkänner låntagare med betalningsanmärkningar utgör ännu en trygghet.

Själva säger de att de erbjuder blancolån, men det lägsta lån som går att ta ligger på 30 000 kronor. Lägsta lånebeloppet är därmed ganska hög, vilket kan leda till ohälsosam konsumtion, då låntagaren eventuellt lånar mer än det var tänkt från början.

Samtidigt kostar det ingenting att slutbetala lånet i förtid, vilket istället leder till hälsosamma ekonomiska beslut. Vid kontakt med kundtjänst och en förklaring av situationen finns det även möjlighet att skjuta upp avbetalningar i nödfall.

Det märks att Kreditbörsen är måna om att lånen går rätt till och att ingen får konsekvenser av att de använt tjänsten. Hemsidan uppmuntrar eftertänksamhet med några dagars utbetalningstid och kreditupplysningar, för att lånet inte ska bli spontant.

Räntorna riskerar dock att bli väldigt höga, och avgifterna för att inte kunna betala likaså. Därför bör Kreditbörsen ses som ett alternativ enbart i kortsiktiga situationer, där det finns en stabil avbetalningsplan från början. Som en spontanlösning är det en ytterst dålig idé.

Fördelar

  • Snabba utbetalningar
  • Flexibla lösningar
  • Inga uppläggningsavgifter

Nackdelar

  • Hög lägsta ränta
  • Ingen möjlighet till mindre lån
  • Ont om information på hemsidan
Kreditbörsen
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Ansökningsprocessen är smidig med säker identifiering, då Kreditbörsen använder sig av e-legitimation. Besluten tas direkt, eftersom den information de behöver för att avgöra fås direkt. Dessutom kommer det snabbt svar på om lånet beviljas.

Ansökningsprocessen är smidig, men den är inte optimal. Många liknande långivare ger svar på ansökningar automatiskt, vilket gör att du får svar direkt.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid 24 timmar
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Kreditbörsen har inga uppläggningskostnader, vilket är positivt då det inte medför några dolda avgifter. Dock tillkommer många kostnader om din betalning uteblir.

Schablonräntan är hyfsat hög, men beroende på din kreditvärdighet riskerar den att bli ännu högre.

Kostnaderna hos Kreditbörsen är varken höga eller låga, jämförda med sina konkurrenter. Det kan bli höga kostnader, men det kommer inte att bli en överraskning.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 3.8/5
Låna upp till 80 000 kr Utbetalning 1-2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Effektiv ränta 8,30-18,39%
4.0/5

Utbetalningstiden är inte direkt, men den är heller inte utdragen. I de flesta fall finns pengarna på kontot inom två arbetsdagar, då helgöverföringar inte tillåts.

Två arbetsdagar är en ganska normal utbetalningstid. Det finns andra som tar längre tid på sig. Det finns dock även många som är betydligt snabbare, som dessutom erbjuder helgöverföringar. Kreditbörsen placerar sig därför någonstans i mitten.

Utbetalningstider

Vardag 1-2 bankdagar
Lördag 1-2 bankdagar
Söndag 1-2 bankdagar
3.0/5

Kreditbörsen erbjuder hjälp per mejl och telefon. De går att nå under normala kontorstider, dock är det lunchstängt under en timme mitt på dagen. På helger går det inte att ha direktkontakt med dem, även om det såklart går att mejla.

Kundtjänstens öppettider är varken något att klaga på eller att hylla. För den som jobbar standardtider det vara svårt att få direktkontakt via telefon. När det är en kundtjänst för ekonomiska tjänster är det inte en önskvärd situation.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-17.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Kreditbörsen


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Om du lånar 30 000 kr under 2 år, utan avgifter men med en fast årsränta på 8 %, så blir den effektiva årsräntan 8,3 % och det totala beloppet att återbetala 32 568 kr.