Komplett Bank

Ansök om privatlån upp till 500 000 kr

Komplett Bank har funnits i Norge sedan 1996 och kom till Sverige först 2014.  Långivaren ägs av en större koncern, under namnet Komplett Group, som driver flera av Skandinaviens ledande nätbutiker.

Vårt omdöme om Komplett Bank

Komplett Bank är en modern långivare som tack vare sina flexibla lån kan erbjuda riktigt bra villkor. För den som söker ett större lån är Komplett Bank ett utmärkt alternativ eftersom de erbjuder både låg ränta och snabb utbetalning. Som ofta är fallet med denna typ av långivare kan dock supporten förbättras för att erbjuda mer av en helhetslösning.

De uppmuntrar ett sunt ekonomiskt beteende i och med att man kostnadsfritt kan betala av på lånet när man vill. Om ekonomin ser bättre ut än vanligt en viss månad kan du med fördel betala av på ditt lån samtidigt som du betalar minimumkostnaden varje månad.

Att få tag på kundtjänsten hos Komplett Bank är nästan omöjligt för den som jobbar heltid. De har stängt under helger och röda dagar och har öppet när en genomsnittlig anställd är på jobbet. De specificerar inte heller när de återkommer per mejl. Skulle en kritisk situation uppstå där du behöver svar akut är det alltså svårt att få hjälp från Komplett Bank.

Med det sagt har de väldigt generösa lånetak för att vara lån utan säkerhet. Det är ovanligt att räntan potentiellt kan bli så låg som bara några procent med så höga lånebelopp.

Komplett Bank kan därför vara en bra idé om stora summor behövs snabbt, men de summor som lånas inte är betydande för din ekonomi.

Fördelar

  • Bra räntor
  • Snabb ansökan
  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Begränsad support
  • Räntan varierar mycket
  • Bristfällig hemsida
Komplett Bank
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Ansökningsprocessen hos Komplett Bank är så digitaliserad och praktisk den kan bli. Tack vare ett heldigitaliserat upplägg kan de erbjuda elektronisk legitimering samt mycket snabba utbetalningar.

Lånet signeras snabbt och smidigt med hjälp av bank-ID via mobilen eller datorn. Processen är därmed väldigt säker för dig som låntagare.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Direkt
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Komplett Bank erbjuder vad de kallar flexibla lån, som fungerar som en typ av kreditkonto. De kallar kreditkontots gräns för lånets ram.

Du betalar bara ränta på pengarna som du faktiskt har använt och räntan har potential att bli konkurrenskraftig. På grund av det breda räntespannet kan räntan dock även bli oerhört hög, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Det är dock inget ovanligt när det kommer till konsumtionslån.

I dagsläget placerar de sig som en av de billigaste långivarna inom sin kategori, om man beviljas den lägsta möjliga räntan.

4.5/5

När det gäller snabbhet ligger Komplett Bank inte på latsidan. Tvärtom är deras tjänster bland de snabbare i sin kategori. För dig som kund är det därför möjligt att få pengarna utbetalda när du verkligen behöver dem.

Anledningen till att de inte får av full poäng är dock det faktum att utbetalningen fortfarande tar någon eller några arbetsdagar. Vissa konkurrenter erbjuder utbetalning samma dag.

Utbetalningstider

Vardag 1-2 bankdagar
Lördag 1-2 bankdagar
Söndag 1-2 bankdagar
3.0/5

Komplett Banks kundtjänst är tillräcklig, men tyvärr inte mer än så. De har öppet vanliga kontorstider under vardagar.

En stor nackdel är de begränsade kommunikationskanalerna. Alternativen kunden har att välja på är att antingen ringa under kontorstiderna, eller att mejla dem.

De går inte att nå under helgen eller diverse helgdagar som listas på hemsidan. En del av de stängda dagarna är dessutom inte helgdagar i Sverige, däribland 17:e maj och annandag pingst.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 09.00-16.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Komplett Bank


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Komplett Bank på 100 000 kr som betalas av på fem år med en nominell ränta på 8,9% och en effektiv ränta på 10,28% ger en total lånekostnad på 126 971 kr. Den månatliga betalningen blir då 2116 kr med en uppläggningsavgift på 495 kr.