Klicklån

Låna upp till 40 000 kr utan säkerhet

KlickLån är en långivare som lånar pengar online till privatpersoner. Företaget är en del av koncernen Thorn Svenska AB, som funnits i Sverige sen 1969. KlickLåns mål är att på ett ansvarsfullt sätt, till ansvarsfulla personer, erbjuda kontantlån. De lägger stor vikt i att kunderna inte ska få ekonomiska svårigheter genom att ta lån.

De anpassar sig mycket till kunderna och ger bland annat en ränta som är individuellt anpassad. Företaget bryr sig inte mycket om säkerheter som lämnas vid lån och kommer inte heller kräva förklaringar på vad de lånade pengarna är till. På så sätt ökar chansen att du får lån från denna långivare.

Fördelar

  • Godkänner många ansökningar
  • Snabb utbetalning av pengarna
  • Lång löptid för alla lån

Nackdelar

  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
  • Lån kan bli dyra vid längre löptid
Klicklån
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Att skicka in en låneansökan hos KlickLån är enkelt och grundar sig endast i 3 enkla steg att följa.

  1. Skicka in en ansökan online på KlickLåns hemsida. Du fyller i en ansökan och får svar direkt.
  2. Skriv under låneavtalet med e-signering.
  3. Pengarna är på ditt konto samma dag som e-signeringen sker eller senast dagen efter.

Du kommer aldrig behöva tacka ja till de låneerbjudandena du får. Det är upp till dig att godkänna eller inte, beroende på om lånen passar dina behov.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Direkt
Ansök om lån
3.5/5

För att kunna ansöka om lån hos KlickLån behöver du uppfylla ett visst antal villkor. Att uppfylla dessa villkor gör att du har en stor chans att få lån. Det finns däremot inte en garanti att du ska bli beviljad. Så fort KlickLån anser att du kan hamna i en ekonomisk svårighet på grund av lånet är det en anledning till att neka dig.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
Ansök om lån
3.0/5

Om du väljer att gå vidare med ett lånealternativ hos KlickLån tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr. Utöver det finns en administrationsavgift som uppgår till 19 kr/månad vid autogiro, annars 39 kr/månad. Räntan avgörs individuellt vilket gör att den kan variera beroende på din ekonomi. För lån med långa löptider blir räntan ofta relativt hög, annars är kostnaderna för lånet helt okej.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
10 000 - 40 000 kr lånebelopp 1-6 år löptid Samma dag* utbetalning 595 kr uppl.avg. 9,84-21,60% effektiv ränta
Jämför alla stora lån
4.5/5

Utbetalningen av lånet sker så fort KlickLån fått in ditt godkända avtal. Om denna är KlickLån tillhanda innan kl. 11 kommer pengarna normalt sätt in på ditt konto samma dag. Om ditt låneavtal skickas in efter kl. 11 kommer pengarna in nästa helgfria vardag.

Utbetalningstider
Vardag Samma dag*
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 11.00

4.0/5

Hos KlickLån finns det en stor chans att din ansökan blir godkänd så länge du uppfyller de villkor som företaget kräver. En eller flera betalningsanmärkningar godkänns inte, utan är en anledning till att din ansökan kan bli nekad. Orsaken är för att de lägger stor vikt i att kunderna inte ska hamna i problematiska ekonomiska situationer på grund av att de tagit lån.

Att ta lån med betalningsanmärkningar kan skapa betalningssvårigheter. Anledning till att så många däremot blir godkända kan vara för att KlickLån varken kräver säkerheter vid utlåning av pengar, eller behöver veta vart pengarna går till.

3.0/5

Supporten hos KlickLån är bristande från vissa synpunkter, medan den är stark från andra perspektiv. Hemsidan saknar en del information och skulle kunna kompletteras. Samtidigt har kundtjänsten bra öppettider och KlickLån är därför enkla att få tag på på det sättet.

  • Kundtjänst. Det finns möjligheter att både maila och ringa kundtjänsten, som håller öppet vardagar kl. 8-18 och lördagar kl. 10-16.
  • Hemsida. På hemsidan finns en sida med frågor och svar, och kontaktuppgifterna till kundservice är även tillgängliga där.
Öppettider för support
Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag Stängt
Exempel

Ett lån hos KlickLån som återbetalas under 72 månader och avser 20 000 kr till en nominell ränta på 21,6% och en effektiv ränta på 27,35% som innefattar en administrationsavgift på 19-39 kr ger en total kostnad på 38 245 kr.