ICA Banken

Ansök om lån på 20 000 - 350 000 kr

ICA Banken är en av Sveriges 20 största affärsbanker som grundades år 2001 av ICA Gruppen. Det inledande syftet med när banken grundades var att minska transaktionskostnader inom ICA.

Numera har banken utvecklats till en av Sveriges främsta långivare som även erbjuder andra finansiella tjänster för att underlätta kundernas vardag. ICA Banken erbjuder alla möjliga sorters lån. Bland annat bolån, billån, blancolån och till och med lån till kontantinsats. Som långivare försöker ICA Banken att ligga i framkant gällande digitala lösningar.

Fördelar

 • Flera digitala lösningar
 • Erbjuder omfattande låneskydd
 • Smidigt att ansöka om lån

Nackdelar

 • Tillåter inte betalningsanmärkningar
 • Använder UC vid kreditupplysning
ICA Banken
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Ränterabatter
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Att ansöka om lån hos ICA Banken är mycket smidigt och kan göras helt och hållet via bankens hemsida. Som långivare har ICA Banken haft som genomgående tanke att det ska vara enkelt att både ansöka om lån men även att få en låg ränta. Processen för låneansökan ser något annorlunda ut beroende på om du vill ha bolån eller ett annat lån. Vid lån utan säkerhet krävs det att du inte har betalningsanmärkningar.

Ansöka om privatlån

Att låna utan säkerhet går till på följande sätt:

 1. Ange om du vill ansöka genom Mobilt BankID eller inte
 2. Fyll i hur mycket du vill låna samt till vad
 3. Uppge information om dig själv
 4. Fyll i uppgifterna om din ekonomiska situation
 5. Ansök om lånet

När du skickat in en ansökan kommer ICA Banken ta en kreditupplysning för att se över din ekonomi. Blir din låneansökan godkänd kommer du erbjudas en ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du får välja själv om du vill acceptera lånet och i så fall betalas lånet ut inom 2-4 dagar.

Ansöka om bolån

Att ansöka om bolån görs via 4 enkla steg:

 1. Ange hur stort belopp du vill låna
 2. Fyll i information om dig själv
 3. Uppge dina ekonomiska förutsättningar
 4. Godkänn villkoren för lån och lämna in ansökan

En bolåneansökan hanteras i regel inom några dagar. ICA Banken har då en kreditupplysning via UC vilken avgör om du beviljas lånet eller inte. ICA Banken har även flera olika lån utan säkerhet.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Direkt
Ansök om lån
3.0/5

Eftersom ICA Banken behandlar varje låneansökan individuellt är det inte säkert att du nekas lån om du inte uppfyller alla krav. Det är dock inte heller en garanti att du beviljas ett lån om du uppfyller dem. ICA Banken har tre krav för att en låntagare ska beviljas lån.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
4.5/5

ICA Banken är en av få långivare som inte tar ut någon uppläggningsavgift eller aviavgift. Detta hör ihop med att ICA Banken vill vara en enkel långivare där du som kund direkt förstår vilka kostnader ett lån innebär. Det går att välja både rörlig eller bunden ränta för bolån och vid privatlån tillämpas oftast en individuell prissättning. Dessutom finns det ett förmånligt låneskydd till längre kostnad än hos många andra aktörer.

Små lån

Lånebelopp Lånetid Effektiv ränta Kostnad
20 000 - 20 000 kr lånebelopp 3-12 - 3-12 dagar löptid 3297 - 3297% effektiv ränta 588 - 588 kr kostnad
Jämför alla små lån

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
20 000 - 350 000 kr lånebelopp 3-12 år löptid 4 bankdagar utbetalning 0 kr uppl.avg. 3,70-10,95% effektiv ränta
Jämför alla stora lån

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
1.61% 3 mån 1.61% 1 år 1.53% 2 år 1.75% 3 år 2.26% 5 år - 7 år - 10 år
Jämför alla bolån

Ränterabatter

ICA Banken erbjuder inga ränterabatter på bolån för dig som har andra åtaganden hos banken, som till exempel sparande eller försäkringar. Som nuvarande eller tidigare ICA Student-kund erbjuds du dock 0,1 procentenheter rabatt på ditt bolån. Denna rabatt kan utökas till 0,2 procentenheter om du sparar minst 200 kr per månad hos ICA Banken.

3.5/5

När du ansökt om ett lån från ICA Banken brukar det betalas ut inom 2-4 dagar. Om du har ett vanligt konto hos ICA Banken går det i regel snabbare att få lånet utbetalat, men det går självklart bra att få lånet till ett konto hos en annan bank med. Eftersom låneansökan i framför allt genomförs online kan lånet beviljas snabbare, vilket gör att utbetalningen även sker fortare än hos långivare där du måste skriva under ett fysiskt dokument och skicka in.

Utbetalningstider
Vardag 4 bankdagar
Lördag 4 bankdagar
Söndag 4 bankdagar
3.5/5

ICA Banken har kommit att bli en populär långivare på kort tid. Som många andra långivare har de krav på att låntagare har god ekonomi. Det som ICA Banken framför allt tittar på är inkomst och tidigare betalningsanmärkningar. Eftersom de inte tillåter betalningsanmärkningar och använder UC som kreditupplysningsföretag är det något färre som får sin ansökan godkänd. Jämfört med de flesta storbanker är det dock relativt många som får sin låneansökan beviljad.

4.5/5

Eftersom ICA Banken är en så pass digital långivare har de inga fysiska kontor som går att besöka. Däremot har de omfattande support som framför allt vilar på tre ben:

 • Hemsidan och appen. På ICA Bankens hemsida finns utförliga beskrivningar, kalkyler och annan information om de olika lånen som erbjuds. Dessutom finns omfattande svar på alla tänkbara frågor inom lån, krediter och andra tjänster. Med hjälp av hemsidan och appen kan du få svar på nästan alla frågor, dygnet runt.
 • Sociala medier. ICA Banken har hög närvaro på sociala medier där de även kan erbjuda dess kunder en viss support. Om du som låntagare undrar något går det bra att ställa din fråga på ICA Bankens Facebook-kontor där de frekvent svarar, alla dagar mellan 8-22.
 • Kundtjänst. Om du behöver mer personlig hjälp har ICA Banken en kundtjänst som du kan ringa. Denna är öppen vardagar mellan 8-20 och oftast är väntetiden som kortast på morgonen och på kvällen. Där kan du få hjälp med allt från en låneansökan till att lägga om redan befintliga lån.

Vissa ärenden går dessutom att få hjälp med i en ICA butik, vilket innebär att det finns fler än 1400 platser runt om i Sverige som du kan vända dig till. Dessutom kan du som är intresserad av att bli kund välja att bli uppringd på en tid som passar dig.

Öppettider för support
Vardagar 08.00-20.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Exempel

Ett lån hos ICA Banken på 100 000 kr som återbetalas under 5 år till en ränta på 5,55% och en effektiv ränta på 5,69% ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 114 106 kr. Månadskostnaden för lånet blir då 1901 kr/mån under låneperioden som är 60 månader.