Hypoteket

Hypoteket är en svensk bolånegivare som ägs av Schibsted Media Group. Företaget är unikt på marknaden i och med att de har en extrem transparens. Alla kunder hos långivaren får exakt samma ränta, som enbart beror på bindningstid. Utöver det finansierar Hypoteket enbart upp till 65% av bostadens värde.

Vårt omdöme om Hypoteket

Hypoteket är en spännande utmanare till de vanligt bankerna. Det syns tydligt att deras verksamhet är centrerad kring kostnadseffektivitet, inte minst eftersom att de håller en förvånansvärt låg ränta. Det finns heller inte anledning till att oroa sig över att de dragit tillbaka kostnaderna på något annat ställe som påverkar dig som kund, i helhet fungerar tjänsten bra.

Tack vare att de använder externt kapital och på så sätt matchar rätt långivare med rätt låntagare har de utvecklat en bra tjänst som troligtvis kommer få stort genomslag. Att de har en enkel funktion för att flytta över befintliga bolån är även det en uppskattad produktutveckling.

Fördelar

  • Mycket låg ränta
  • Fasta priser
  • Snabb ansökan

Nackdelar

  • Ingen support på helger
Hypoteket
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Att ansöka om ett bolån hos Hypoteket kan göras helt digitalt. Det första steget i ansökan är mycket simpelt, då du fyller i uppgifter angående den bostad du vill köpa och beskriver din privatekonomi.

Efter att du fyllt i din ansökan går processen vidare, vilket är standard för ett bolån. På det stora hela har långivaren lyckats mycket bra med att göra en komplicerad ansökningsprocess till något enkelt och helt digitalt.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 18 år eller äldre
5.0/5

Det kanske absolut bästa med Hypotekets bolån är den låga räntan. Eftersom att de erbjuder ett extremt standardiserat belopp är det även väldigt lätt för dig att uppskatta dina räntekostnader. Blir du godkänd får du samma ränta som alla andra! Jämfört med konkurrensen så placerar sig Hypoteket i den absoluta toppen vad gäller räntan.

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
3 mån 1.28% 1 år 1.60% 2 år - 3 år 1.40% 5 år 1.76% 7 år - 10 år -
3.0/5

Utbetalningstiden för bolån varierar något. Vanligtvis tar det samma tid som en banköverföring, men eftersom att mottagaren av betalningen kan variera beror det på din specifika situation. Tyvärr måste därför Hypoteket även få ett betyg som motsvarar branschstandard.

4.0/5

Hypoteket har en välfungerande kundtjänst. Förutom den klassiska kommunikationen i form av mail och telefon använder man även en chattfunktion på hemsidan. Alla dessa funktioner tillsammans gör det väldigt enkelt att komma i kontakt med långivaren, vilket är skönt vid en så stor affär som ett bolån.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 09.00-17.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Hypoteket


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Vid ett bolån på 1 000 000, en nominell ränta på 1,28 % och en amorteringstakt på 1 % per år så blir din effektiv ränta 1,29 %. Det sammanlagda beloppet att åtetbetala, utslaget på 100 år, blir 1 640 533 kr.