Freedom Finance

Jämför lån på upp till 500 000 kr

Låneförmedlaren Freedom Finance grundades i Ängelholm 1999. Sedan några år tillbaka är det dock företagsgruppen Zmarta Group som står bakom Freedom Finance. Man samarbetar idag med över 20 banker så att du som kund ska kunna få det bästa möjliga låneerbjudandet.

Vårt omdöme om Freedom Finance

Ansökningsprocessen hos Freedom Finance är smidig och går relativt fort. Den påminner mycket om andra låneförmedlares och långivares ansökningar. Handläggningstiden på upp till 24 timmar är lite långt för att nå upp till högsta betyg.

Utbetalningstiden går snabbt om man signerar lånehandlingarna med bank-ID och är väl värt högsta betyg. Däremot blir utbetalningstiden bra mycket längre om man väljer att signera sina lånehandlingar med post. Att ha flera valmöjligheter är positivt då man som kund kan välja det tillvägagångssätt som känns bäst.

Räntan kan Freedom Finance inte påverka då den sätts av bankerna. Till vissa lån, dock inte alla, har man valt att ta ut en startavgift och aviavgift. Dessa avgifter utgör däremot ingen större kostnad. De flesta långivare och låneförmedlare som tar ut extra avgifter ligger ungefär inom samma spann.

Freedom Finance kundtjänst erbjuder inte bara flera kontaktvägar. Man är tillgängliga dygnet runt. Bättre än så kan det knappast bli. Perfekt för kunder som inte har möjlighet att ta kontakt under vanliga kontorstider.

Fördelar

  • Låna utan anställning
  • Låna med betalningsanmärkning
  • Tydlig och lättnavigerad hemsida

Nackdelar

  • Relativt lång återkoppling
  • Långsam utbetalningstid
Freedom Finance
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Freedom Finance erbjuder fler olika typer av stora lån, alltifrån billån till vanliga privatlån. Samtliga ansöker du om på internet eller via telefon. Freedom Finance tar därefter en kreditupplysning på dig innan man kontaktar ett 20-tal banker och återkommer med deras erbjudanden inom 24 timmar.

När du fått dina låneerbjudanden presenterade får du välja det som känns bäst. Om inget erbjudande känns bra kan du alltid välja att tacka nej.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Nej
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 100 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
4.0/5

Samtliga räntor sätts individuellt av bankerna vars lån Freedom Finance förmedlar till kunderna. Den ränta du får kan Freedom Finance med andra ord inte vara med och påverka.

Till vissa lån kan man dock ta ut båda startavgift och aviavgift. En del lån kommer däremot helt utan avgifter.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 4.1/5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Effektiv ränta 2,95-29,50%
3.5/5

Utbetalningstiden varierar beroende på om du vill signera ditt låneerbjudande med bank-ID eller få det hemskickat med posten.

Signerar du med bank-ID får du pengarna inom en bankdag. Om du istället signerar ditt erbjudande fysiskt och skickar in det via post får du pengarna när Freedom Finance tagit emot dina lånehandlingar. Det tar vanligtvis 3-5 bankdagar.

Utbetalningstider

Vardag 1-5 bankdagar
Lördag 1-5 bankdagar
Söndag 1-5 bankdagar
5.0/5

Freedom Finance erbjuder något som inte många gör, en kundtjänst som är öppen dygnet runt. Man har även flera kontaktvägar, både telefon och mejl samt fax. På hemsidan har Freedom Finance även en chatt man kan använda sig av för att få hjälp.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-20.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-17.00

Vanliga frågor om Freedom Finance


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Freedom Finance på 250 000 kr som återbetalas under 14 år med en rörlig ränta på 5,77% utan extra avgifter ger en effektiv ränta på 5,92% och ett totalt belopp att betala tillbaka på 364 993 kr.