Flexlimit

Låna från 3000 till 15 000 kr

Det är företaget C Finance AB som äger Flexlimit. Bolaget finns idag i både Sverige och Finland och har sedan 2015 försett människor med kontokrediter. En kund ansöker om en kreditgräns och kan därefter göra uttag när den är i behov av pengarna.

Vårt omdöme om Flexlimit

Flexlimits ansökningsprocess är inte bara smidig, den går rekordsnabbt och du får svar på din ansökan direkt. Snabbare än så kan det inte bli.

Den snabba handläggningstiden övergår sedan till en lika snabb utbetalningstid. Möjligheten att få pengarna utbetalda inom 15 minuter, förutsatt att du har Nordea eller Handelsbanken, är rekordsnabbt och troligtvis mycket uppskattat hos låntagarna. Till övriga banker kan utbetalningstiden ta något längre tid, vilket då beror på bankernas clearingsystem.

Då Flexlimit erbjuder samma ränta till alla kunder ligger den något högre än hos konkurrenterna. Men i det stora hela är det inte några astronomiska kostnader det handlar om. Man har även valt att kompensera den något högre räntan med att inte ha några övriga avgifter som höjer kostnaden för lånet ytterligare.

Flexlimit är måna om sina kunder och erbjuder en kundtjänst som håller öppet veckans alla dagar. Det ökar kundernas möjligheter till få hjälp direkt när den är nödvändig. Det finns även flera kontaktvägar vilket möjliggör för att välja den kontaktväg som passar en bäst.

Fördelar

  • Snabb återkoppling
  • Få tillgång till pengarna inom 15 minuter

Nackdelar

  • Godkänner inte betalningsanmärkningar
  • Relativt hög ränta
Flexlimit
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

En låneansökan hos Flexlimit görs enkelt på nätet. Du fyller i lånebeloppet och kan samtidigt se kostnaderna för lånet, inklusive den första delbetalningen. Därefter går du vidare och fyller i övriga personuppgifter innan du kan skicka iväg din ansökan.

Du får besked på din ansökan direkt. Lånebeskedet innehåller information om lånet, kostnader och löptid. Därefter får du godkänna eller tacka nej till erbjudandet.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Creditsafe
Svarstid Direkt
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 100 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
5.0/5

Flexlimit erbjuder en bra nominell ränta. Tack vare detta så placerar de sig även i toppen av de tillgängliga kreditkontona.

I övrigt tillkommer inga dolda avgifter, vilket många andra kreditkonton har. Det innebär att priset du ser i din ansökan är det priset som gäller.

4.0/5

Uttag hos Flexlimit kan bara göras under kontorets öppettider. Om du har konto hos Handelsbanken eller Nordea får du få tillgång till pengarna inom 15 minuter, från dess att du begärt uttag. Har du någon annan bank får du tillgång till pengarna inom vanligtvis 1-2 bankdagar.

Utbetalningstider

Vardag 1-2 bankdagar
Lördag 1-2 bankdagar
Söndag 1-2 bankdagar
5.0/5

Den kundtjänst Flexlimit erbjuder är mycket omfattande. Man har långa öppettider på vardagar men erbjuder även support under helgerna. Det går att komma i kontakt med företaget via både telefon och mejl. På hemsidan har man även en chatt där man kan ställa sina frågor. Flexlimit är också aktiva på Facebook.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 07.30-22.00
Lördag 09.30-17.00
Söndag 12.30-16.00

Vanliga frågor om Flexlimit


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Flexlimit på 15000 kr som återbetalas under 6 månader ger en månadsränta på 7,4% och en effektiv ränta på 135,53% vilket ger ett totalt belopp att återbetala på 18993,32 kr.