Flexkontot

Jämför kontokrediter på upp till 20 000 kr

Flexkontot är en kreditgivare som erbjuder snabba kreditlösningar till privatpersoner. Deras kontokredit gör att du får tillgång till pengar när du behöver dem. Flexkontot prioriterar att deras kunder ska känna sig trygga, vilket gör att du kan räkna med att din ansökan hanteras på ett smidigt och säkert sätt.

Företaget är en del av samt ägs av Brixo AB som grundades 2014. Brixos vision är att tillgängliggöra krediter för allmänheten med både innovativa och moderna metoder.

Fördelar

 • Snabbt svar på ansökan
 • Trevlig kundtjänst

Nackdelar

 • Högt inkomstkrav
 • Otillräcklig information på hemsidan
Flexkontot
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
3.5/5

Att låna pengar hos Flexkontot är relativt enkelt, då ansökningsprocessen har gjorts smidig och säker att genomgå. Den grundar sig i fem korta steg som alla är enkla att genomföra.

 1. Ansökan om kontokredit görs via Flexkontots hemsida och där börjar du med att fylla i vilken kreditgräns du vill ha.
 2. Du får en överblick över hur mycket kontokrediten kommer att kosta beroende på utformningen av uttag och första betalning.
 3. Hittar du ett bra alternativ går du vidare genom att fylla i personuppgifter samt nödvändig information om din ekonomi.
 4. Underskrift görs med hjälp av e-legitimation.
 5. När din ansökan är inskickad ligger svarstiden kring 24 timmar innan du får ditt besked.
Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid 24 timmar
Ansök om lån
3.0/5

För att bli beviljad lån hos Flexkontot gäller det att du uppfyller deras krav. Det finns däremot ingen garanti på att du blir beviljad om du uppfyller dem, det är enbart en bra grund och ett steg på vägen mot ett lån. Beslutet kan även grundas på din ekonomi som helhet.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 200 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
Ansök om lån
3.0/5

Det kostar ingenting att ansöka om kontokredit hos Flexkontot, men blir du beviljad och går vidare med krediten tillkommer en uppläggningsavgift på 400 kr. Utöver detta tillkommer en aviseringsavgift på 30 kr per månad samt en årsavgift på 400 kr. Årsavgiften börjar betalas först efter första året. Inga andra kostnader tillkommer så länge du återbetalar ditt lån enligt plan. Ska du ansöka om en högre kreditgräns och beviljas denna, utgår en ny uppläggningsavgift.

Kreditkonto

Företag Kredit Inkomstkrav Betalningsanm. Utbetalning Nominell
ränta
5 000 - 20 000 kr kredit Inom 24 timmar utbetalning Minst 500 kr återbetalning/mån 400 kr uppl.avgift. 59,40% nominell ränta
4.0/5

Utbetalning kan ske så fort din kreditgräns blivit beviljad. Om du begärt uttag före kl. 12 finns pengarna vanligtvis på ditt bankkonto samma dag.

Utbetalningstider
Vardag Inom 24 timmar
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag
3.0/5

Inkomstkravet hos Flexkontot är högt, minst 200 000 kr per år, och detta oavsett vilket belopp du ska ansöka om. Detta krav gör att många potentiella låntagare sållas bort från början och inte har chansen att bli beviljade lån. Uppfyller du deras krav är du på god väg att bli beviljad lån. Det finns däremot ingen garanti på att du blir beviljad om du uppfyller Flexkontots krav. Det framgår inte hur stor andel av ansökningarna som blir godkända, men det finns inte heller någon information som talar för att det ska vara extra svårt att ta lån hos Flexkontot.

2.5/5

Flexkontot har en någorlunda bristande support där det är svårt att hitta information gällande företaget, allt från dess öppettider till hur låneansökan exakt går till.  

 • Kundtjänst. Flexkontots kundtjänst håller öppet på vardagar mellan kl. 9-17 och är då tillgängliga att maila. Det är möjligt att nå kundtjänsten via telefon mellan kl. 9-12. 
 • Hemsida. Hemsidan är simpel och saknar en del relevant information. Det finns en undersida med tidigare frågor och svar, vilket är den enda sidan där det är möjligt att få ut information kring deras kontokrediter. 
  Öppettider för support
  Vardagar 09.00-12.00
  Lördag Stängt
  Söndag Stängt
Exempel

En kredit på 10 000 kr återbetalas under 31 månader. Uppläggningsavgiften är 400 kr och efter ett år tillkommer årsavgiften på 400 kr under de två resterande åren, totalt 800 kr. Aviseringsavgiften är 30 kr i månaden under 31 månader, vilket är 930 kr. Räntan uppgår till 7 517 kr. Den nominella årsräntan ligger på 59,4 % och den effektiva årsräntan på 106,7 %. Återbetalningen sker med 10 % per månad av det utestående kreditbeloppet under de första 30 månaderna och resterande del av kreditbeloppet under den sista månaden. Den totala kostnaden för krediten uppgår till 19 647 kr när krediten är återbetalad.