Flexkontot

Jämför kontokrediter på upp till 20 000 kr

Flexkontot ägs av fintechbolaget Brixo AB som grundades 2014. Flexkontot tillhandahåller kontokrediter där man ansöker om en kreditgräns upp till 20 000 kronor. Från denna kreditgräns kan kunden sedan göra uttag när den känner för det.

Vårt omdöme om Flexkontot

Flexkontot har en enkel och smidig ansökningsprocess som genomförs på nätet. Gränssnittet är bra och all information gällande lånet framgår på ett bra och tydligt sätt.

Du kan även se hur stor den första delbetalningen för lånet kommer vara baserat på hur stort uttag du vill göra. Överlag håller ansökningsprocessen en hög nivå, däremot är handläggningstiden något lång.

Räntorna som Flexkontot erbjuder är låga i förhållande till andra företag som erbjuder kontokrediter. Avgifterna som tillkommer gör dock att man inte riktigt kan erbjuda de lägsta lånekostnaderna på marknaden.

Att få pengarna utbetalda efter en godkänd ansökan går däremot riktigt snabbt. I vissa fall kan du ha pengarna tillgängliga redan samma dag du begär ett uttag. Allra senast nästkommande bankdag.

Mycket mer än så kan man som kund inte begära. Snabba utbetalningstider, tillsammans med den smidiga ansökningsprocessen och bra villkor gör Flexkontot till ett mycket bra kreditkonto-företag.

Däremot kan man sakna en bättre och mer tillgänglig kundtjänst. Flexkontot håller bara öppet för telefonsamtal ett fåtal timmar om dygnet och då endast vardagar. Detta riskerar att bli problematiskt om man som kund behöver komma i kontakt med Flexkontot. Då blir mejlvägen det enda alternativet.

Fördelar

  • Fördelaktiga räntor
  • Kort utbetalningstid

Nackdelar

  • Ingen medsökande eller borgensman
  • Låg kreditgräns
Flexkontot
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Vill du ansöka om lån hos Flexkontot så gör du det på deras hemsida. För att kunna göra detta måste du legitimera dig med bank-ID.

I låneansökan fyller du inte bara i uppgifter om lånet, utan även hur stor du vill att den första utbetalningen ska vara. Slutligen, innan du kan skicka in din ansökan, fyller du i personuppgifter och uppgifter om din nuvarande inkomst.

När du skickat in din ansökan kommer Flexkontot genomföra en kreditupplysning på dig. Inom 24 timmar kommer du få ditt låneerbjudande presenterat för dig.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid 24 timmar
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 200 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
5.0/5

Flexkontot erbjuder låga räntor. Jämfört med andra kreditkonto-företag håller man sig i det absoluta toppskiktet gällande räntor. Däremot tillkommer diverse avgifter, som uppläggningsavgift, aviavgift och årsavgift, vilket höjer den totala kostnaden för lånet. Totalt sett får Flexkontots räntor och avgifter ändå anses vara helt ok.

5.0/5

Utbetalningstiden hos Flexkontot varierar. Det beror nämligen på när på dygnet du begär utbetalning.

Gör du en utbetalning en bankdag före kl 12:00 finns pengarna på kontot samma dag. Om du istället gör den efter kl 12:00 har du pengarna på kontot nästa bankdag.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag
2.0/5

Kundtjänsten hos Flexkontot är knapp. Man är endast tillgänglig på telefon på vardagar, och då bara ett fåtal timmar. I övrigt går det att komma i kontakt med dem via mejl och på Facebook där de även huserar.

I övrigt finns en frågor och svar-sida dit kunderna kan vända sig för att få svar på mer generella frågor.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 09.00-12.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Flexkontot


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

En kredit på 10 000 kr återbetalas under 31 månader. Uppläggningsavgiften är 400 kr och efter ett år tillkommer årsavgiften på 400 kr under de två resterande åren, totalt 800 kr. Aviseringsavgiften är 30 kr i månaden under 31 månader, vilket är 930 kr. Räntan uppgår till 7 517 kr. Den nominella årsräntan ligger på 59,4 % och den effektiva årsräntan på 106,7 %. Återbetalningen sker med 10 % per månad av det utestående kreditbeloppet under de första 30 månaderna och resterande del av kreditbeloppet under den sista månaden. Den totala kostnaden för krediten uppgår till 19 647 kr när krediten är återbetalad.