Ferratum

Låna upp till 20 000 kr utan säkerhet

Ferratum är ett företag inom snabblån och grundades 2005. Man erbjuder sina tjänster i flera europeiska länder samt i Sydamerika och Oceanien. Idag erbjuder Ferratum både smålån och kontokrediter. Sedan starten har man lånat ut pengar till över två miljoner kunder.

Vårt omdöme om Ferratum

Ferratum är en långivare som passar dig som behöver låna en mindre summa pengar snabbt. Ansökningsprocessen påminner mycket om andra långivares ansökningar och det är inget främmande med processen.

Handläggningstiden på tio minuter är smått fantastisk. Du som söker lån behöver inte vänta någon längre stund innan du får svar på din ansökan. Även utbetalningstiden är riktigt snabb vilket är ett tydligt tecken på att det här är långivaren för dig som behöver pengar snabbt.

Om ansökningsprocessen och handläggningstiden är i bästa laget kan man inte säga detsamma om räntan. Den ränta man erbjuder för sina lån och kontokrediter är bra mycket högre än många andra långivares räntor. Bara jämfört med den långivare med näst högst effektiv ränta för smålån kan skillnaden vara flera hundra procent.

Ferratum har flera kontaktvägar och kundtjänsten håller hög kvalitet. Man har inte bara öppet varje dag, man har även långa öppettider vilket är bra för den som behöver hjälp. Detta verkar även vara uppskattat av låntagare som lämnat omdömen på Trustpilot. Där skriver flera personer just att Ferratum är snabba på att svara och alltid ger ett bra bemötande.

Fördelar

  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Snabb utbetalningstid

Nackdelar

  • Hög ränta
  • Du får inte ha flera lån samtidigt hos Ferratum
Ferratum
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Ansökan till lånet sker på nätet och du identifierar dig genom bank-ID. Är du redan en befintlig kund har du möjlighet att genomföra din ansökan via sms, vilket förenklar processen ytterligare. I samband med din ansökan får du den effektiva räntan, kostnaden för lånet och månadskostnaden presenterad för dig.

Handläggningstiden är väldigt kort och du får svar på din låneansökan redan inom tio minuter. Det förutsätter dock att ansökan kommer in under kontorets öppettider. Om inte återkommer man med låneerbjudandet nästkommande arbetsdag.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Creditsafe
Svarstid Inom 15 min
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 21 år eller äldre
5.0/5

Ferratum har på sina smålån och kontokrediter en ränta som tål att jämföras. Deras kontokrediter håller exempelvis en ränta som är extremt konkurrenskraftig, vilket också ger långivaren ett toppbetyg i denna kategori.

5.0/5

När du godkänt ditt låneerbjudande sker utbetalningen direkt. När pengarna blir synliga på ditt konto beror dock på vilken bank du har. För Nordea-kunder kommer pengarna in omgående. För andra banker kommer pengarna in på kontot samma dag om utbetalningen skedde före kl 13:00. Annars finns pengarna på kontot nästa bankdag.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12.00

5.0/5

Det finns gott om kontaktvägar till Ferratum och man har supporten öppen alla dagar i veckan med generösa öppettider. På hemsidan har man en chatt där du omgående kan få kontakt med någon på företaget.

Du kommer även i kontakt med Ferratum genom telefon och e-post. Har du en fråga som är mer generell är chansen stor att Ferratum även besvarar den under sin frågor och svar-sida.

Slutligen går det även att ta kontakt med Ferratum via Facebook där man är aktiva.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-21.00
Lördag 11.00-17.00
Söndag 11.00-17.00

Vanliga frågor om Ferratum


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån Ferratum på 6000 kr som återbetalas under 30 dagar ger en månadsränta på 9,45% och en effektiv ränta på 200% vilket gör att det totala beloppet att betala blir 6567 kr.