Företagslån

Jämför företagslån och hitta det bästa lånet för ditt företag
Börja här

Belopp

100000

-
+
FiltreraSortera
Rensa filter
Visa resultat (0 st)
Populära val
Rensa filter
Filtrera
4 låneförmedlare hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-08
Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Lånebelopp 5 000 000 kr Löptid 1-60 mån Utbetalning 1-2 dagar Ränta Individuell
Lånebelopp 2 000 000 kr Löptid 6-36 mån Utbetalning 1-5 dagar Ränta Individuell
Lånebelopp 5 000 000 kr Löptid 1-60 mån Utbetalning 1-5 dagar Ränta Individuell
Lånebelopp 10 000 000 kr Löptid 1-36 mån Utbetalning 1-2 dagar Ränta Individuell
8 företagslån hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-08
Omdöme Lånebelopp Löptid Utbetalning Ränta
Låna upp till 1 000 000 kr Löptid 1-18 mån Utbetalning Idag  Ränta Individuell
Låna upp till 2 000 000 kr Löptid 1-24 mån Utbetalning 48 tim Ränta Individuell
Låna upp till 2 000 000 kr Löptid 6-24 mån Utbetalning 24 tim Ränta Individuell
Låna upp till 1 000 000 kr Löptid 6-36 mån Utbetalning 1-2 dagar Ränta individuellt
Låna upp till 300 000 kr Löptid 3-24 mån Utbetalning 1-2 dagar Ränta 9,60-48,00
Låna upp till 300 000 kr Löptid 2-18 mån Utbetalning 1-3 dagar Ränta Individuell
Låna upp till 1 000 000 kr Löptid 6-18 mån Utbetalning 24 tim Ränta Individuell
Låna upp till 5 000 000 kr Löptid 3-36 mån Utbetalning Varierar Ränta Individuell
Visa fler
Download PDF

Finansiera tillväxt med företagslån

Ett företagslån är ett typ av lån som liknar privatlån men i stället riktar sig till företag. Företagslån är i stort sett lika enkelt för ett företag att ansöka om som när en privatperson ansöker om privatlån. Med hjälp av ett företagslån kan företag finansiera tillväxt eller undvika ekonomiska problem.

Företaget måste uppfylla vissa villkor för att få låna pengar

Det finns många faktorer som avgör vilket företagslån som passar för vilket företag. Det finns en del villkor som ska uppfyllas för att ett företag ska få ta ett företagslån. Villkoren skiljer sig mellan olika banker och långivare. Nedan följer några exempel på krav som bankerna kan ha:

  • Företaget ska ha varit verksamt under en viss period (vanligtvis minst 1–2 år).
  • Företaget ska ha en viss årlig omsättning.
  • Ägarna till företaget är bosatta i Sverige.

Vissa långivare är utformade specifikt för små företag, som kanske inte har hunnit etablera sig lika mycket och därför inte har lika stor omsättning som ett stort företag. Utifrån dessa villkor kan de flesta typer av företag ansöka om företagslån.

Långivaren kan ställa ytterligare frågor om företaget

Vid företagslån är det viktigt för bankerna att ha en tydlig bild av företaget som vill låna pengar. Frågor om det finns rätt kunskaper i firman eller hur framtiden kan tänkas se ut i företaget är vanliga.

Även affärsidén en viktig aspekt i låneansökan. Utan en bra affärsplan och vision minskar chansen att ett företag får ett företagslån. En bank som lånar ut pengar ska känna att det är givande för dem och att de inte riskerar att förlora pengarna.

Företagets storlek påverkar företagslånets utformning

Olika typer av företag tar olika typer av företagslån. Beroende på vilken fas ett företag befinner sig i kan en viss typ av företagslån vara lämpligare. Exempelvis ser inte ett företagslån likadant ut hos ett litet, nystartat företag jämfört med ett stort, etablerat företag. Det ena företaget behöver bara kapital för att komma igång, medan det andra företaget har en långsiktig plan för verksamheten.

Företagslån för stora företag

Hos större företag kan det vara vanligare att även ta större företagslån. Det kan handla om att de vill expandera verksamheten eller renovera alla lokaler.

Större företag har ofta lite mer valmöjligheter vad gäller företagslånets storlek. Bankerna har mer material att gå på; de kan till exempel titta på hur boksluten och årsredovisningarna har sett ut under de senare åren.

Företagslån för små företag

Företagslån för mindre företag är vanligtvis utformade på sätt som gynnar företag som inte har utvecklats så mycket. De kan befinna sig i uppstartsfasen och behöver ekonomiskt stöd.

För många mindre företag är det troligtvis bäst med ett litet företagslån. Långivare brukar inte heller vilja låna ut några större belopp eftersom företagslån till nystartade företag kan innebära en större risk för dem.

Jämför företagslån innan du ansöker

Företagslånen kan fördelas på olika sätt. Lånet kan fördelas på snabb tillgång men med höga avgifter. Ett annat alternativ är att företagslånet är uppdelat på längre tid, men med mer förmånliga räntor. Det tillkommer alltid ränta på det lånade beloppet. Hur hög räntan är varierar beroende på företag, långivare och lånebelopp.

Tips! Företagets behov och vad lånet ska täcka avgör vilket alternativ som passar bäst för ditt företag.

Ibland kan även företagets storlek påverka räntan eftersom små företag löper större risk att inte kunna betala tillbaka företagslånet. Utöver räntan tillkommer ofta en uppläggningsavgift eller en fast månadskostnad för företagslånet.

För att vara säker på att ditt företag får ett så förmånligt företagslån som möjligt är det viktigt att jämföra alternativ från olika långivare. Ränta och andra avgifter kan skilja sig en hel del mellan långivare. Att hitta rätt långivare kan ha stor påverkan på företagets totala kostnader.

Återbetalningstiden varierar för olika företagslån

Återbetalningstiden kan variera beroende på storleken på företagslånet. En del banker har förutbestämda återbetalningstider. I vissa fall får du välja själv hur länge du vill betala tillbaka företagslånet.

Tidsspannet brukar ligga på 1–18 månader. Med en kortare återbetalningstid minskas totalkostnaden för företagslånet, i och med att du inte betalar lika mycket ränta.

Tänk på! Det är lika viktigt att betala tillbaka företagslånet i tid som att vara försiktig med vem företaget lånar ifrån.

Det har med tiden blivit allt enklare att låna pengar för företag. Det gör att företag får möjlighet att utveckla sin verksamhet och finansiera investeringar. Att låntagandet har blivit enklare betyder däremot inte att företagslånen har blivit bättre.

Fel långivare kan ge både negativa och långsiktiga följder för ett företag och dess ekonomi. Det kan handla om orimligt höga räntor, en alldeles för kort återbetalningstid eller höga uppläggningsavgifter. Därför gäller det inte bara för banker att vara försiktiga med vilka företag de lånar ut pengar till; även företagen måste vara uppmärksamma och inte ta ett företagslån från vilken bank som helst.

Vanliga frågor om företagslån


Redaktionen

Ekonomi-skribenter

red@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett företagslån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år, utan extra avgifter och med en nominell årsränta på 5,25 % innebär en effektiv ränta på 5,38 % och ett totalt belopp att återbetala på 113 916 kr. Utslaget på 60 månader blir månadskostnaden för lånet 1 899 kr.