Euroloan

Låna upp till 50 000 kr

Euroloan är ett svenskt finansbolag som har funnits i Finland sedan 2007. Idag erbjuder de kreditkonton för enkla vardagskrediter och har hittills hanterat över 700 000 låneärenden.

Euroloan strävar efter att vara en trovärdig och trygg långivare som ska erbjuda de bästa villkoren för dig som enkelt vill kunna ta kreditlån. Deras verksamhet bygger på långsiktighet, därför har de ett utvecklat arbete kring användarvillkor men även inom socialt ansvar.

Fördelar

 • Stor koncern ger trygghet
 • Enkel ansökningsprocess
 • Accepterar betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Relativt hårda krav på låntagaren
Euroloan
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Att ansöka om ett kreditkonto hos Euroloan är en enkel process. I fyra enkla steg kan du börja låna från ditt kreditkonto.

 1. Logga in på Euroloan - Logga in på Euroloan med Bank-ID
 2. Fyll i dina uppgifter - Fyll i personuppgifter och ekonomiska uppgifter för att de ska kunna bedöma din låneansökan.
 3. Acceptera villkoren - Om din ansökan blir godkänd återstår bara för dig att acceptera de villkor som Euroloan ställer för ditt kreditkonto.;
 4. Ta ut pengar- Efter att du godkänt villkoren kan du börja överföra pengar från ditt kreditkonto.

Hela processen från ansökan tills att du kan börja ta ut pengar går snabbt. Det som tar längst tid kan vara handläggningen av din förfrågan, men även denna process bör gå snabbt.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Direkt
Ansök om lån
2.0/5

Först och främst behöver du vara 18 år gammal och ha ett svenska personnummer. Du kan inte ha tidigare betalningsanmärkningar och du måste dessutom uppfylla Euroloans övriga krav som grundar sig en kreditundersökning av UC. Det kan med andra ord vara svårt att få sitt kreditkonto beviljat för många. För att ansöka om ett kreditkonto hos Euroloan behöver du uppfylla ett antal krav.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
2.5/5

Euroloan har till skillnad från många andra kreditinstitut avgifter utöver räntan. I dessa ingår en aviavgift på 25 kr sant en uppläggningsavgift på upp till 200 kr. De tar dock inte betalt för din ansökan. Deras ränta är inte mycket högre än andra långivares men den samlade kostnaden för kreditkontot ligger på en högre nivå än många andra konkurrenter.

Kreditkonto

Företag Kredit Inkomstkrav Betalningsanm. Utbetalning Nominell
ränta
2 000 - 50 000 kr kredit 1-2 bankdagar utbetalning Minst 200 kr återbetalning/mån 0 kr uppl.avgift. 12,95-56,95% nominell ränta
3.5/5

Utbetalningen från ditt kreditkonto tar vanligtvis 1-2 bankdagar. Har du Nordea får du dock pengarna samma dag som uttaget begärs. I jämförelse med konkurrenterna är det här vanligt förekommande. Det är något negativt att enbart Nordea har omedelbara utbetalningar då andra kreditgivare har flera banker med direkt utbetalning.

Utbetalningstider
Vardag 1-2 bankdagar
Lördag 1-2 bankdagar
Söndag 1-2 bankdagar
3.5/5

Euroloan har som de flesta långivare flera krav på dig som ansöker om ett kreditkonto. De faktorer som listas är återbetalningsförmåga, anställningsform, återbetalningshistorik, nuvarande krediter samt tillgångar och inkomster.

Det innebär att Euroloan vill ha en noggrann insikt i dina ekonomiska förhållanden innan de beviljar ett kreditkonto. Exakt vilka krav de ställer är inte specificerat, men generellt kommer dina kreditgräns sättas utefter dina ekonomiska förhållanden.

3.0/5

Servicen hos Euroloan ligger på en normal standard. De erbjuder kundservice via tre kanaler:

 • Telefon. Deras telefonservice har öppet under vanliga kontorstider, 7-17 under vardagar.
 • Mail. Du kan även nå kundtjänsten via mail. Svarstiden framgår inte men din fråga behandlas troligtvis under samma tider som telefonsupporten har öppet.
 • Post. Eurloan har en postbox i Sverige, ytterligare information kan du finna på deras hemsida.

Deras kundservice håller en relativt bra standard men är begränsad i sina öppettider. I övrigt är deras kundservice välfungerande.

Öppettider för support
Vardagar 07.00-17.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Exempel

Ett kreditkonto hos Euroloan med ett uttag på 20 000 kr som betalas tillbaka inom 18 månader har en effektiv ränta på 30,91% där en startavgift ingår på 495 kr och en uttagsavgift på 49 kr samt en aviseringsavgift på 49 kr/avi vilket gör att det totala beloppet att betala tillbaka blir 24 585 kr.