Danske Bank

En av Sveriges största banker och långivare

Danske Bank är den största banken i Danmark och har även på senare tid fått en större ställning i Sverige. Deras tjänsteutbud är brett och de tillhandahåller de flesta finansiella tjänster som privatpersoner kan behöva. I Sverige har de gjort ett namn för sig med sina fördelaktiga bolån, bland annat.

Vårt omdöme om Danske Bank

Danske Bank är i alla bemärkelser en storbank. Deras räntor och kostnader är riktigt låga i jämförelse med många konkurrenter. Detta kommer dock med högre villkor på dig som söker ett lån, då de inte kommer att acceptera tveksamma låneförfrågningar.

Kundtjänsten hos Danske Bank är en förebild för all långivning/finansverksamhet. Med långa öppettider och öppet alla dagar i veckan ger det en viss trygghet som är svår att få hos de som enbart erbjuder begränsad kundtjänst.

Slutligen är Danske Banks bolån inte de snabbaste att ansöka om eller få utbetalda, men här finns det stora begränsningar för alla långivare. Därför kan Danske Bank specifikt inte sägas avvika från någon branschstandard.

Fördelar

  • Stor och trygg bank
  • Låga räntor
  • Utmärkt kundtjänst

Nackdelar

  • Långsamma processer
Danske Bank
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
3.0/5

Att ansöka om lån via Danske Bank är enkelt. För att ansöka om ett lånelöfte, vilket är först steget i att få ett bolån, krävs det bara att fylla i ett formulär och identifiera sig med bank ID. Hur snabbt din ansökan besvaras beror i stor utsträckning på din ekonomiska situation, vilket gör att betyget återigen reflekterar något av en branschstandard.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 150 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
5.0/5

Danske bank har generellt sett bra villkor för sina olika tjänster. Inom sektorn bolån har man fått en allt mer framträdande roll just tack vare att man har gjort sina villkor väldigt konkurrenskraftiga. Det samlade betyget för Danske Banks räntor och kostnader är därför även mycket bra. 

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
3 mån 1.44% 1 år 1.22% 2 år 1.22% 3 år 1.57% 5 år 1.96% 7 år 1.95% 10 år -
3.0/5

Vilken utbetalningstid som gäller beror självklart på vilken typ av lån du söker och hur komplicerad din ekonomi är. När du ansöker om ett bolån får du vanligtvis inte pengarna utbetalda förrän du behöver omvandla ditt lånelöfte till ett faktiskt lån i och med avslutad budgivning.

Det innebär att utbetalningstiden fluktuerar kraftigt och därför blir betyget snarare en branschstandard.

5.0/5

Kundtjänsten hos Danske Bank är den man kan förvänta sig hos en storbank. Med långa öppettider alla dagar i veckan, chattfunktioner, mailsupport och en utbredd närvaro på olika sociala medier lämnar kundtjänsten ingenting kvar att önska.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-21.00
Lördag 08.30-18.00
Söndag 10.00-21.00

Vanliga frågor om Danske Bank


Erik Hammarstedt

Skribent

erik.hammarstedt@laneguiden.se
Exempel

Ett lån från Danske Bank på 125 000 kr under 12 år med en ränta på 5,95 % utan uppläggningsavgift och avi-avgifter innebär ett totalt belopp att betala på 177 984 kr samt en effektiv ränta på 6,36 %.