Consector

Jämför lån på upp till 500 000 kr

Consector grundades 2014 med visionen att förbättra privatpersoners lånevillkor. I dagsläget är de en av de större låneförmedlarna och man samarbetar med flera långivare och banker. Till skillnad mot många andra låneförmedlare jämför man flera olika typer av lån och har även nyligen börjat jämföra kreditkort.

Vårt omdöme om Consector

Consector tillhandahåller ett brett utbud av tjänster vilket gör att de passar många olika typer av kunder. Oavsett vilken typ av lån du ansöker om har de potentiallen att ge dig riktigt bra villkor, vilket gör de mycket intressanta för många konsumenter.

Deras kundtjänst är bättre än många av deras motsvarigheter och att de finns i flera kanaler gör det möjligt för dig att få en bättre bild av deras verksamhet. Utöver det är hela processen från ansökan till utbetalning snabb, vilket gör Consector till ett bra alternativ för dig som behöver pengarna så fort som möjligt.

Något som är återkommande är dock att de inte har öppettider på helger, vilket gör det svårt för dig med ett pågående ärende. Eftersom att det ibland kan vara nödvändigt att få direkta svar är detta något de behöver jobba på och förhoppningsvis förbättrar i framtiden.

Fördelar

  • Bra räntor och låga kostnader
  • Snabb låneprocess
  • Stor antal långivare anslutna

Nackdelar

  • Inga öppettider på helger
Consector
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.5/5

Att ansöka om att Consector ska förmedla ditt lån är väldigt enkelt och smidigt. Du fyller snabbt i deras formulär på hemsidan, eller kontaktar de via telefon. Du kan godkänna avtalet med mobilt bank ID och du får svar från vissa banker inom ett par minuter. Du har troligtvis svar från samtliga av deras samarbetspartners inom 24 h.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 120 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
4.5/5

Eftersom att Consector är en låneförmedlare skapar de inga villkor själva. De redovisar dock hur lågt de tidigare har lyckats pressa räntor. Med dessa exempel i åtanke framgår det att Consector kan skapa bra villkor för sin kunder, inte minst med avseende på räntor

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 4.3/5
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Effektiv ränta 2,90-18,95%
4.0/5

Eftersom att Consector inte själva betalar ut några lån så har de inte heller en angiven utbetalningstid. Istället så betalas lånet ut så fort som du har godkänt ett erbjudande du fått via deras förmedling. Vid ett godkänt erbjudande betalas dock lånet ut till dig direkt eftersom att de nödvändiga dokumenten redan finns.

Utbetalningstider

Vardag 1-5 bankdagar
Lördag 1-5 bankdagar
Söndag 1-5 bankdagar
4.0/5

Kundtjänsten hos Consector finns tillfänglig under stora delar av dagen. Utöver möjligheterna att kontakta Consector via telefon eller mail har de även ett brett utbud av medier där man kan följa deras verksamhet och ställa frågor. Något som gör att de sticker ut är att de tydligt redovisar var du kan vända dig om du är missnöjd och vilka instanser som hanterar en eventuell rättsprocess.

Sammantaget gör det att företaget framstår som mycket transparenta med sin kunskap och väldigt seriösa i sin förmedlingsverksamhet.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 09.00-21.00
Lördag 09.00-18.00
Söndag 16.00-20.00

Vanliga frågor om Consector


Erik Hammarstedt

Skribent

erik.hammarstedt@laneguiden.se
Exempel

Ett lån förmedlat av Consector på 100 000 kr med återbetalningstid på 5 år, utan extra avgifter och med en rörlig ränta på 4,85% samt en effektiv ränta på 4,96%% ger ett totalt belopp att återbetala på 112 860 kr.