Bynk

Låna mellan 10 000 - 100 000 kr

Bynk grundades 2016 och har som mål att erbjuda unika och flexibla privatlån där kunden själv kan påverka sina villkor. Ägare är både anställda och investerare som LMK och mediebolaget Schibsted. Företaget har växt snabbt och förekommit flitigt i olika medier.

Allt hos Bynk kan göras i mobilen, och därför finns även en app till detta. I appen kan du hantera ditt personliga konto och dina lån, samtidigt som det finns ytterligare tjänster som Bynkbetyg och Bynkpoäng.

Vårt omdöme om Bynk

Bynks ansökningsprocess skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna. Det framgår tydligt vilken information som efterfrågas och det tar bara ett par minuter att genomföra en ansökan. Att få svar direkt är så bra det kan bli och det finns absolut ingenting att anmärka på.

Lånen är trots att det tillkommer en startavgift mycket billiga. Precis som hos de flesta långivarna har Bynk en högsta och en lägsta ränta och var någonstans däremellan du hamnar beror på din kreditvärdighet, eller som Bynk kallar det: Bynkbetyg. Trots att lånen är billiga kan det finnas stunder när du upplever ekonomiska problem. Då kan det vara bra att kunna begära en betalningsfri månad. Bynk erbjuder hela fyra betalningsfria månader, varje år. Det finns några konkurrenter som också har betalningsfria månader men mycket få, om ens någon, har fyra stycken.

Efter du godkänt din låneansökan har du pengarna tillgängliga på ditt konto inom en eller två dagar. Utbetalningstiden är kort och det går inte att kräva mycket mer. Det finns vissa långivare som är snabbare men det är inte många. Det är svårt att för dig som kund att hitta en snabbare långivare med lika bra erbjudanden som Bynk.

De flesta svenska långivarna har många likheter men när det kommer till kundtjänst sticker Bynk verkligen ut. Precis som hos alla långivare går det att ringa och mejla men Bynk erbjuder dessutom chatt över Facebook Messenger. Chatten håller öppet under i stort sett hela dagen så det finns gott om tid att kontakta företaget. Det kan dock vara ett problem att komma i kontakt med Bynk om du saknar Facebook Messenger, speciellt med tanke på att telefontjänsten inte har så långa öppettider.

Fördelar

  • Fyra betalningsfria månader
  • Svar direkt
  • Smidig mobilapp för att hantera lån

Nackdelar

  • Godkänner inte betalningsanmärkningar
  • Korta öppettider för kundtjänst via telefon
Bynk
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Precis som hos de flesta långivare idag skickar du in din låneansökan på nätet. Det är inte möjligt att ansöka om lån hos Bynk på något annat sätt. Ansökan ser precis likadan ut som hos konkurrenterna och du fyller i uppgifter om lånet, dig själv och din ekonomiska situation. Att fylla i en låneansökan tar inte mer än ett par minuter och du signerar den med bank-ID.

Du får svar på din låneansökan direkt på skärmen, fortare än så kan det knappast bli. Därefter har du 30 dagar på dig att godkänna låneansökan. Om Bynk inte tillåter det lånebelopp du önskat får du istället ett erbjudande på hur mycket Bynk är villiga att låna till dig.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid 24 timmar
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 120 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Hos Bynk kan du låna till en riktigt låg ränta. Bynk utgår från en högsta och lägsta ränta och var någonstans däremellan du hamnar beror på ditt Bynkbetyg. Bynkbetyget bestäms utifrån din kreditvärdighet som i sin tur baseras på de uppgifter du anger i din ansökan. Det går alltså inte på förhand säga exakt vilken ränta du får.

Det enda negativa vad gäller kostnaden för lånen är att Bynk tar ut en startavgift. En startavgift ska dock inte behöva avskräcka dig som kund. Det är bara en engångskostnad och kommer således inte påverka lånets totalkostnad nämnvärt.

Om du någon gång får ekonomiska svårigheter kan du även utnyttja en betalningsfri månad. Bynk erbjuder fyra betalningsfria månader varje år.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 4.3/5
Låna upp till 300 000 kr Utbetalning 1-2 bankdagar Uppl.avg.398 kr Effektiv ränta 3,95-19,95%
4.0/5

Från att du fått din låneansökan godkänd får du räkna med en till två dagar innan du har pengarna på ditt konto. Utbetalningstiden är lika lång som hos de flesta långivare. Det finns självklart långivare med kortare utbetalningstid men då rör det sig oftast om snabblån där kunden behöver snabba pengar. Bynks kunder lånar ofta högre summor och då är sällan behovet av snabba pengar lika stort.

Utbetalningstider

Vardag 1-2 bankdagar
Lördag 1-2 bankdagar
Söndag 1-2 bankdagar

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan -

4.0/5

Som kund kan du komma i kontakt med Bynk på flera olika sätt. Det går att både ringa och mejla företaget och dessutom är man aktiva på sociala medier. Bynks telefontjänst håller bara öppet under ett fåtal timmar på vardagar. Det är mycket kortare än hos många av konkurrenterna. Bynk erbjuder dock något som i stort sett ingen annan gör och det är chatt via Facebook Messenger. Där är öppettiderna mycket generösare. Via chatten kan du komma i kontakt med Bynk från tidig morgon till sen kväll varje vardag.

I det stora hela är kundtjänsten bra och de erbjuder något annorlunda med Facebook-chatten. Det hade däremot varit bra med längre öppettider för telefontjänsten i och med att alla kunder inte har Facebook Messenger.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 09:00-17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Bynk


admin

Skribent

info@comparico.se
Exempel

Ett annuitetslån hos Bynk på 100 000 kr som återbetalas under 5 år med en nominell ränta på 3,95% ger en effektiv ränta på 4,65% och en månadskostnad på 1039 kr/mån i 120 månader. Totalkostnaden för lånet blir då 125 087 kr.