BusinessCredit

  • Låna upp till 500 000 kr till företaget
  • Få svar på ansökan inom 24 timmar
  • Utbetalning till företagskontot samma dag
BusinessCredit
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Till ansökan

Du kommer direkt till BusinessCredits ansökan

Vårt omdöme om BusinessCredit

Att ansöka om företagslån hos Business Credit går fort och enkelt. Det enda som krävs är uppgifter om företaget och lånet. Den stora svagheten är dock att de kräver borgensman för sina lån vilket inte alla långivare inom företagslån gör. I vissa fall kräver Business Credit till och med två stycken. Borgensmännen blir betalningsskyldiga om företaget inte kan återbetala lånet.

Du betalar en fast avgift för lånen, och utöver det tillkommer inga dolda avgifter. Som låntagare är det mycket skönt att erbjudas en fast kostnad. Det blir mycket lättare att planera för framtiden och man behöver inte oroa sig över att totalkostnaden ska bli högre än vad man egentligen har råd med.

Något Business Credit gör bra är att de ofta betalar ut pengarna samma dag som låneansökan kom in, eller senast nästkommande bankdag. Det innebär att företagen kan få tillgång till pengarna så fort som möjligt. Att pengarna inte syns på företagets konto förrän inom 1-2 dagar har att göra med vilken bank man använder sig av, och det är svårt för Business Credit att påverka.

Kundtjänsten är näst intill identisk med konkurrenterna, med den enda skillnaden att Business Credit har väldigt korta öppettider. Att de bara håller öppet på vardagar är dock inget större problem. Det mest troliga är att det är då företagarna vill komma i kontakt med bolaget.

Fördelar

  • Inga dolda avgifter
  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Kräver borgensman
  • Dyra lån
BusinessCredit
Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
Till ansökan

Du kommer direkt till BusinessCredits ansökan

4.0/5

Hos Business Credit gör du låneansökan på webben där du fyller i uppgifter om lånet och ditt företag. Till företagslånen krävs dessutom en borgensman för lån på upp till 200 000 kronor. Är lånet högre än så krävs två borgensmän. I ansökan ska borgensmännen fylla i sitt namn, mejladress och telefonnummer. Låneansökan signeras därefter med bank-ID.

Du får sedan lånebeslutet under dagen eller absolut senast nästkommande bankdag.

Varje borgensman måste sedan godkänna villkoren för lånet innan några pengar kan betalas ut.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
Bisnode
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
3.0/5

Business Credit tar ut en fast kostnad för sina lån utan några dolda avgifter eller räntor. Lånen är varken dyra eller billiga, de ligger i nivå med flera av sina konkurrenter. Självklart finns det alltid rum till förbättring.

Fördelen med en fast kostnad är att det tydligt framgår vad lånet kommer kosta ditt företag och du riskerar inte att ta ett lån som i slutändan blir mycket dyrare än du räknat med.

Företagslån

Företag Lånebelopp Lånetid Omsättnings
krav
Ålderskrav Personlig borgen Ränta
Omdöme: 3.6/5
Lånebelopp 500 000 kr Löptid 3-12 mån Utbetalning 1-2 bankdagar Ränta Individuell
4.5/5

När du och ditt företag lånar hos Business Credit behöver ni aldrig vänta länge på att få pengarna. Om du skickar in låneansökan innan kl. 15:00 överförs pengarna samma dag. Skickar du istället in ansökan efter kl. 15:00 överförs pengarna nästkommande bankdag.

Pengarna är synliga på företagskontot inom 1-2 dagar.

Vardagar
1-2 bankdagar
Lördagar
1-2 bankdagar
Söndagar
1-2 bankdagar
3.0/5

Kontaktvägarna till Business Credits kundtjänst påminner om konkurrenternas. Det går både att ringa och mejla företaget. Dessutom finns det en frågor och svar-sida där besökaren kan få svar på frågor om lånen.

Den stora svagheten med kundtjänsten är öppettiderna. De har bara öppet ett fåtal timmar på vardagar, vilket kan göra det svårare att komma i kontakt med företaget.

Vardagar
09.00-15.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om BusinessCredit


Fakta om BusinessCredit

Download PDF

Business Credit drivs av WS Finance Global AB som i sin tur är en del av den finländska koncernen WestStar. Sedan 2006 har koncernen hjälpt tusentals företag med lån. WestStar har 120 medarbetare på åtta platser runt om i Finland och Sverige.

Kontakta BusinessCredit

BusinessCredit i sociala medier

Läs mer om BusinessCredit

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Busiess Credit på 500 000 kr som sträcker sig över 12 månader ger en månadskostnad på 51 661 kr. Den nominella räntan är då 23,4 procent och det totala beloppet att betala tillbaka är 619 940 kr.